Studiu: Facebook si Twitter creaza oameni narcisisti

Cercetatorii Universitatii Oxford din Marea Britanie au incheiat recent un studiu in urma caruia concluziile nu sunt deloc optimiste: retelele de socializare Facebook si Twitetr creaza oameni narcisisti si care cauta mereu atentie, intocmai ca si copiii mici.

"O adevarata criza de identitate se instaleaza la persoanele care stau mult timp in compania retelelor de socializare. Aceste persoane isi expun viata proprie si asteapta apoi confirmari din partea celorlalti, intocmai precum copiii mici, care trag de mama lor si spun 'uite, mami, ce-am facut", afirma studiul britanic.

Mai mult, se crede ca timpul petrecut pe retetele de socializare coroborat cu timpul petrecut cu jocurile online poate duce la un regres al functiilor creierului.

Astfel, o persoana care este dependent de cele doua insusiri de mai sus poate ajunge sa nu mai stie cum sa relationeze in mod real cu oamenii, cel mai important lucru fiind absenta dorintei de a privi un alt om in ochi.

Unii useri de Facebook isi doresc foarte mult sa ajunga minicelebritati si se lauda cu numarul de "prietenii" online, fiind convinsi ca aceste lucruri ii caracterizeaza in viata de zi cu zi.

Foto: bloggingjunction.com

Ultimele știri