Live acumAsia Express - Drumul Comorilor
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Studiu: Presiunea de a face copii provoaca impotenta

Un studiu recent arata ca presiunea la care sunt supusi barbatii pentru a face copii poate duce la impotenta. Sexul programat in perioadele fertile ale partenerei creste nivelul de stres provocand probleme de fertilitate.

Studiul a fost realizat de cercetatorii din Coreea de Sud pe mai mult de 400 de barbati casatoriti.

Unul din zece barbati a marturisit ca a avut relatii extraconjugale din cauza sexului programat din cuplu. De asemenea, 40% dintre respondenti au spus ca presiunea de a concepe i-a facut impotenti.

De obicei, medicii le recomanda cuplurilor care isi doresc un copil sa faca sex in perioada in care partenera este fertila. Din cauza faptului ca sunt obligati sa intretina relatii sexuale in anumite zile, barbatii incep sa sufere de stres.

Cercetatorii au descoperit ca barbatii stresati produc mai putin testosteron si mai mult cortizon, hormonul stresului. Acest lucru duce la scaderea libidoului si chiar la impotenta.

"Sexul programat impune un grad crescut de stres asupra barbatilor, inducand disfunctii erectile si, in unele cazuri, ii poate face sa caute sex in afara casatoriei", spun cercetatorii.

Specialistii sunt de parere ca sexul regulat, de cel putin trei ori pe saptamana, creste sansele ca femeile sa ramana insarcinate mai repede, iar barbatii sa scape de povara sexului programat.

Sursa: dailymail.co.uk

FOTO: hepta.ro

Recomandari