Cumperi de la supermarket un pachet de aluat de foietaj (nu o sa te indemn sa faci asa ceva in casa - prepararea aluatului de acest tip dureaza cateva ore, plus ca in comert nu gasesti acel unt special, cu 89% grasime!). Pachetul o sa-ti ajunga cam pentru doua tarte, asa ca ai loc de experimentat. Lasi aluatul la dezghetat apoi il imparti in doua foi (daca acestea nu sunt taiate deja).
Incalzeste cuptorul la 220º C/gaz 7 si asaza foaia de aluat intr-o tava de copt. Se unge blatul cu pasta de rosii (poti incerca si pasta de rosii uscate, pentru un gust deosebit), pastrand o margine de 1cm. Se inteapa cu o furculita (ca sa nu se umfle) si se da la cuptor 12-15 minute.
Scoate apoi blatul de tarta si peste, aranjeaza bilute de mozzarella scurse de apa si faramitate, sunca, branza, masline si ardei copti (se gasesc in supermarket, la borcan). Poate cel din urma ingredient vi se pare unul putin dubios - mai potrivit poate pentru salate - dar aveti incredere. Daca vrei, poti presara si niste oregano, apoi da tarta la cuptor inca 10-12 minute, pana cand aluatul devine rumen si crocant. La final, inainte de servire, poti presara si niste fruze de rucola.
Din acest moment, poti sa incerci orice variante ti se par potrivite, in functie de ce ti-a mai ramas pe frigider. Eu am mai facut tarta cu sos pesto (in loc de sos de rosii), anghinare si rosii cherry, o alta tarta cu ciuperci si dovlecei, o alta cu bacon ... si tot asa.
Citeste revista GoodFood
Rochia, de pe podium, direct in dressing-ul tau!... Adolescentii se inspira din stilul starurilor preferate...