Televizorul poate crea probleme de atentie copiilor

Copiii care petrec multe ore in fata televizorului sau jucandu-se pe calculator au probleme de atentie la scoala, arata psihologii de la Media Research Lab.

De asemenea, un timp mare petrecut in fata televizorului este legat si de cresterea agresiunii si a greutatii corporale.

Studiul publicat in Pediatrics este primul care urmareste pe o perioada indelungata efectele jocurilor video asupra copiilor.

Pentru a realiza studiul, oamenii de stiinta au tinut sub urmarire 1.300 de scolari, care impreuna cu parintii lor au tinut evidenta, timp de un an, a orelor petrecute in fata televizorului sau jocurilor video. Dupa aceea, specialistii au rugat profesorii copiilor sa caracterizeze comportamentul celor mici la scoala si sa precizeze daca au sau nu probleme de atentie.

Astfel, s-a descoperit ca acei copii care petreceau multe ore in fata televizorului sau jocurilor video aveau mici probleme de atentie la scoala. Copiii care petreceau peste doua ore in fata televizorului aveau cu 67% mai multe sanse sa aiba probleme la scoala.

"Nu toti copiii vor fi influentati in acelasi mod. Nimeni nu este raspunzator de comportamentul nostru. Este o combinatie de factori, media este numai o variabila", a mai spus Gentile.

Expertul Miriam Mulsow, care nu a participat la studiu, a declarat ca nu crede ca televizorul sau jocurile video pot cauza probleme de atentie: "Exista multi parinti care fac tot ce pot, dar au mai multe locuri de munca si nu-si permit sa lase copiii sub supraveghere. Ceea ce ma ingrijoreaza este faptul ca acei parinti cred ca copiii lor vor avea probleme. Nu cred ca este cazul si nu cred ca parintii ar trebui sa se simta vinovati", a declarat Mulsow.

Citeste si Intact News

sursa foto: babble.com

Parteneri
Sufleu de vanilie. Un delicios desert din bucătăria franțuzească
Pentru momentele de răsfăț culinar sau pentru evenimentele speciale din viața ta, îți oferim o rețetă de sufleu de vanilie, inspirată din bucătăria franțuzească. Este un desert fin și delicat, cu textură aerată și aromă plăcută de vanilie.
Catine.ro
Ultimele știri