Testoasa, un prieten pe termen lung

Broasca testoasa de uscat este un animal ce iti poate tine companie toata viata, avand in vedere ca odata ce au conditii optime pentru dezvoltarea lor, pot trai chiar si peste 75 de ani.Amenajarea unui vivariu

Ideal ar fi ca in anotimpul cald broscuta sa stea in gradina, dar daca locuiesti la bloc va trebui sa-i amenajezi un vivariu suficient de mare pentru a fi confortabil. Pentru o testoasa matura este necesar un spatiu de minim 120cm X 60cm si 40 cm inaltime. Vivariul poate fi construit din lemn, plastic sau sticla. Pe fundul incintei se poate pune un amestec de pamant cu nisip, in strat de 10cm. Intr-un colt trebuie amplasat un bec de 60W si o lampa care sa asigure o temperatura locala de 30-32°C, iar in coltul opus trebuie amenajat un loc mai rece (de exemplu sub o jumatate de ghiveci de ceramica), unde sa se poata retrage pentru a-si regla temperatura corpului. Lampa trebuie sa stea aprinsa cam de 12 ore pe zi. Temperatura vivariului trebuie mentinuta la 26°C pe timpul zilei si intre 18-22°C pe timpul noptii. De asemenea, broscuta trebuie sa aiba la dispozitie permanent o farfurie cu apa.

Hibernarea

Testoasele de uscat hiberneaza pe durata intregului anotimp rece. In luna septembrie, corpul lor incepe sa se pregateasca pentru aceasta perioada, asa ca ar fi bine sa te asiguri ca broscuta este sanatoasa (verifica daca nu are vreo rana, vreun abces sau vreo infectie).

Ca incinta pentru hibernare se poate folosi o cutie de lemn cu gauri mici pentru ventilatie, in care se pun frunze uscate. Plaseaza cutia intr-un loc ferit de zgomote, cu temperatura constanta de 4-10°C.

Hrana

Broscutele testoase de uscat sunt ierbivore si hrana lor trebuie sa fie bogata in fibre, vitamine, minerale si calciu si saraca in proteine si lipide. Baza dietei trebuie sa fie constituita din frunze, legume si fructe - broccoli, varza, napi, andive, castraveti, conopida, laptuci, trifoi, papadie, frunze de fasole, mere, caise, coacaze, mure, pepene, piersici, prune, portocale.

Igiena

Broscutele testoase, ca oricare alt animal de companie, pot fi purtatoare de boli (mai ales Salmonella), dar pot luna microbi si de la stapan, asa ca se recomanda spalarea mainilor atat inainte cat si dupa ce ai venit in contact cu ea, in acest fel, te vei feri de orice boala si o vei feri si pe ea.

Citeste si Revista Felicia

FOTO: wildlifedepartment.com

Ultimele știri