Live acum
Prime Time 20:45Observator - Editie Speciala

Top 10 cele mai scumpe alimente din lume!

Restaurantele de lux folosesc cele mai rafinate si rare produse in preparatele lor. Iata un top 10 al celor mai scumpe alimente din lume!

1. Carnea de vita Kobe - provine de la o rasa rara de vaci numita Wagyu. Acestea sunt crescute in zona Hyogo, din Japonia. Carnea este considerata o delicatesa fiind recunoscuta pentru aroma deosebita, fragezimea si textura sa. Un kilogram de carne de vita Kobe ajunge la 1000 de dolari.

2. Cartofii La Bonnotte - sunt cei mai scumpi cartofi din lume, fiind vanduti cu peste 2800 de dolari kilogramul. Legumele sunt cultivate in Noirmoutier, o insula din vestul Frantei.

3. Tonul Bluefin - ajunge la 3200 de dolari kilogramul. Un astfel de peste a batut si un record in Japonia fiind vandut cu 1,2 milioane de dolari.

4. Ciupercile Matsutake - se gasesc doar in Japonia si costa 4000 de dolari kilogramul. Specia de copac care le era gazda a fost afectata de insecte, de aceea ciupercile Matsutake sunt foarte rare.

5. Sofranul - este un condiment utilizat in cele mai fine preparate. Un kilogram de sofran costa 6400 de dolari. Condimentul este cules manual si este nevoie de aproape 160.000 de filamente pentru o cantitate de 1000 de grame.

6. Trufele albe - se numara printre cele mai scumpe ciuperci din lume, cu un pret de peste 7000 de dolari pe kilogram. Cainii sunt dresati special pentru a gasi trufele care cresc in pamant sau la radacina stejarilor.

7. Pepenele Densuke - este o specie rara de pepene de culoare neagra. Fructul este cultivat numai in insula japoneza Hokkaido si costa aproape 6000 de dolari bucata.

8. Ceaiul Tieguanyin - este o varietate chinezeasca care ajunge la 14.000 de dolari kilogramul.

9. Caviarul Almas - este extras din morun si este vandut intr-un recipient special din aur pentru 25.000 de dolari.

10. Pepenele Yubari King - este cultivat in insula Hokkaido, din Japonia. Un fruct poate ajunge si la 26.000 de dolari.

Sursa: businessinsider.com

FOTO: richpeoplebuy.com

Recomandari