- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Taitei cu creveti picanti
Se fierb 250g de taitei uscati cu ou conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se scurg. Se prajeste 1 lingurita de piper negru usor zdrobit in putin ulei, impreuna cu 1 ardei chilli rosu, curatat de seminte si feliat, 100g de stiuleti mici de porumb si frunzele de la 2 verze chinezesti (bok choi). Se prajesc timp de 1 minut, se adauga 200g de creveti cruzi, curatati, apoi se prajesc pana devin roz. Se adauga taiteii, o mana de fasole incoltita si se incalzesc.
Pui cu cinci condimente
Se amesteca 400g mini-fileuri de pui cu 2 lingurite de „Cinci condimente" chinezesti. Se prajesc intr-o lingura de ulei timp de 3 minute, pana cand devin aurii. Se amesteca 2 linguri de sos de soia cu 1 lingura de miere si 1 lingura de apa. Se adauga ½ de legatura de ceapa verde taiata marunt si 100g de spanac. Se prajesc timp de cateva minute, pana cand spanacul se inmoaie, iar carnea devine frageda. Se adauga sosul preparat si se incalzeste.
Ghimbir, vita si ciuperci
Se taie 4 fileuri subtiri de vita in fasii, apoi se marineaza in 2 linguri de sos de soia amestecat cu 1 lingura de apa, 1 lingurita de ulei si 1 radacina mica de ghimbir, proaspat rasa, timp de cel putin 10 minute. Se scoate carnea si se pastreaza lichidul. Se prajeste carnea intr-o lingurita de ulei, pana prinde putina culoare, apoi se scoate. Se prajesc 150g de ciuperci feliate timp de 2 minute, apoi se adauga marinada si 300g de taitei gata preparati. Se fierb timp de 1 minut. Se pune carnea la loc in wok, se ameasteca bine si se serveste.
Somon cu sos chilli dulce
Se prajesc 2 fileuri de somon in 2 lingurite de ulei, timp de 2 minute, pe fiecare parte. Se scot din tigaie, apoi se prajesc inflorescentele de la 1 broccoli mic, impreuna cu 1 ardei gras verde, curatat de seminte si feliat si 1 ceapa rosie feliata, timp de 2 minute. Se adauga 4 linguri de sos chilli dulce, putin sos de soia si 3 x 150g taitei gata preparati. Se mai prajesc timp de cateva minute, adaugand bucati mari de somon inainte de servire.
Porc dulce-acrisor cu mango
Se incinge putin ulei, apoi se prajesc 500g de fasii de carne de porc si 200g de pastai de fasole verde, taiate in jumatate, pana cand carnea devine frageda si aurie, iar fasolea moale. Se amesteca 4 linguri cu varf de chutney de mango cu 1 lingura de otet din vin alb si 1 lingura de apa, apoi se adauga peste carne si fasole, dandu-le in clocot inainte de a le servi cu orez.
PREPARATE VEGETARIENE
Dovleac picant cu feta
Se prajeste cate 1 lingurita de chimen zdrobit si seminte de coriandru in putin ulei pana incep sa sfaraie, apoi se adauga 1 dovleac placintar, curatat de coaja si taiat in cuburi. Se acopera cu un capac si se prajeste timp de 8 minute, pana cand dovleacul se inmoaie. Se indeparteaza capacul, se adauga 1 lingura de pasta harissa, apoi se prajeste pana devin aurii. Se adauga 1 mana de fulgi de migdale prajite si 100g de feta faramitata, se amesteca bine si se serveste cu cuscus.
Teriyaki soia cu legume crocante
Se marineaza 300g de fasii de soia in 3 linguri de sos teriyaki, timp de 10 minute, apoi se scurg, pastrand marinada. Se prajesc fasiile intr-o lingura de ulei, pana devin aurii. Se adauga 2 morcovi, taiati in felii subtiri, 1 ardei gras rosu, curatat de seminte si taiat in felii si 200g de stiuleti mici de porumb. Se prajesc timp de cateva minute, pana cand se fragezesc, apoi se amesteca cu marinada.
Tofu pad Thai rapid
Se adauga 300g bucati de tofu gata marinate in 2 lingurite de ulei fierbinte, se prajesc pana devin aurii, apoi se scot din tigaie. Se adauga 1 legatura de ceapa verde, taiata marunt si 1 ardei rosu chilli, curatat de seminte si taiat marunt, apoi se prajesc pana se inmoaie. Se adauga 400g de taitei Thai, gata preparati, se prajesc timp de 1 minut, apoi se adauga zeama unei lime. Se adauga putin sos de peste, 1 mana de coriandru tocat si 1 lingura de alune macinate.
Curry cu legume
Se incing 2 lingurite de ulei, apoi se prajeste ½ de varza Savoy tocata, timp de 2 minute. Se adauga 200g spanac, frunzele de la 2 verze chinezesti (bok choi) si putina apa; se prajesc pana se inmoaie usor. Se lasa legumele de o parte. Se amesteca 2 lingurite de curry cu putina apa si se prajeste intr-o lingurita de ulei. Se adauga 1 cutie mica de lapte de cocos neindulcit, apoi se adauga legumele si 1 legatura de ceapa verde, taiata marunt.
Mazare si fasole cu susan
Se fierb 200g de taitei cu ou conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se scurg. Se prajesc cate 200g de pastai de mazare, taiate in jumatate, fasole verde si mazare congelata sau boabe de soia in 2 lingurite de ulei, pana se inmoaie. Se amesteca cu 2 linguri de sos de soia si taiteii, apoi se adauga 1 lingurita de ulei de susan, la servire.
Citeste si Good Food!