Căutare Live

Top 3 carti care merita citite in adolescenta

Adolescenta este cea mai frumoasa etapa din viata unui om si, conform studiilor, tinerii care se bucura de viata experimenteaza in aceasta perioada adevaratul sens al fericirii. Pentru a celebra tineretea, noi va recomandam trei carti care merita citite in adolescenta!

3. Gemenii, Mircea Cartarescu

O poveste adolescentina, despre dificultatea de a iubi, de a exprima sentimente si sensibilitatea unui tanar diferit de toti ceilalti din jurul sau. Nici aici nu lipsesc eternele viziuni suprarealiste ale autorului, care are o fixatie predilecta catre fantastic. In plus, imaginea Bucurestiului, reprezentata ca un taram al tuturor posibilitatilor, o lume in care oximoronul isi spune cuvantul, este prezentata prin prisma viziunii unui tanar, pierdut in eterna fascinatie a lumii in care traim.

2. In zahar de pepene, Richard Brautigan

"In zahar de pepene" este imaginea utopica a unei societati, care isi limiteaza existenta la suculentul zahar de pepene, din care sunt construite majoritatea entitatilor. Membrii traiesc in baraci sub clar de luna si isi modeleaza toate obiectele care ii inconjoara din zahar de pepene. Si nu doar lucrurile, ci si timpul, gandurile si sentimentele lor sunt din zahar de pepene. Scopul acestei carti este sa arate importanta suferintei in viata umana, fara de care "fiinta umana" nu isi mai poate gasi un sens.

1. In noapte, Haruki Murakami

O poveste impresionanta, care ilustreaza viata de noapte din Tokyo, o viata surprinzatoare, care poate fi descrisa prin incidente si aventuri constante, in capitala care nu doarme niciodata. Sensibilitatea lui Murakami este inovatoare, tinandu-si cititorul cu sufletul pana la gura pana la final, moment in care brusca si cruda realitate isi face simtita prezenta.

Foto: popmatters.com

VIDEO! Funny: Cea mai creativa jucarie pentru hamsteri... Creativitatea copiilor ia nastere in... bucatarie!...
Ultimele știri