Căutare Live

Top 3 informații pe care trebuie să le știi când îți cumperi o centrală termică

Alegerea unei centrale termice nu este deloc o misiune ușoară, mai ales că vorbim despre una dintre cele mai utilizate surse de căldură din timpul iernii. Centralele termice se aleg în funcție de mai multe criterii, însă principalul factor care le diferențiază este tipul combustibilului folosit și serviciul de service pe care producătorul îl pune la dispoziție.

Alegerea unei centrale termice nu este deloc o misiune ușoară, mai ales că vorbim despre una dintre cele mai utilizate surse de căldură din timpul iernii. Centralele termice se aleg în funcție de mai multe criterii, însă principalul factor care le diferențiază este tipul combustibilului folosit și serviciul de service pe care producătorul îl pune la dispoziție.

Service centrale - criteriul obligatoriu atunci când alegi o centrală termică

Centralele termice se aleg în funcție de tipul combustibilului. Diferența majoră o reprezintă prețul. Astfel că, sunt disponibile pe piață centrale termice pe peleți, care au nevoie de un spațiu de depozitare special pentru peleți și tocmai din acest motiv în mare parte se instalează doar la casă, acolo unde spațiul este generos. Centrale termice electrice potrivite pentru orice tip de locuință, mai ales datorită rapidității cu care încălzesc un spațiu. Funcționează în baza energiei electrice, nu au emisii în atmosferă, iar din punct de vedere al spațiului nu au nevoie de un loc special de amplasare deoarece sunt compacte și au dimensiuni rezonabile pentru orice casă.

Centrale termice pe gaz au nevoie de un spațiu mic de depozitare și chiar se numără printre cele mai căutate tipuri de centrale. Sunt eficiente din punct de vedere al consumului, dar și al durabilității. Costurile de gaz sunt cu mult mai reduse față de cele ale unei centrale termice electrice, însă singurul dezavantaj este faptul că nu toate zonele țării sunt racordate la rețeaua de gaze, iar un astfel de tip de centrală nu poate fi montat.

Centrale pe lemne, dispozitivul de încălzire care poate fi montat tot într-o casă la curte deoarece are nevoie o cameră specială de depozitare. Pot funcționa și cu lemne, dar și cu cărbune oferind eficiență atât pentru căldură, cât și pentru apă caldă.

Centralele termice au nevoie de un serviciu de reparații centrale. Immergas, de-a lungul timpului și-a pus amprenta într-un mod constructiv pe piața încălzirii casnice, așadar orice serviciu pe care îl oferă beneficiază și de service centrale Immergas. Serviciul de reparații este unul dintre avantajele majore de care trebuie sa beneficiezi atunci când faci o investiție pe termen lung. Centrala termică are nevoie de verificări tehnice periodice, VTP, teste, iar dacă nu beneficiezi de service, atunci costurile cresc. Un serviciu de reparații este pus la dispoziție chiar dacă centrala termică nu se mai află în termenul de garanție oferit de către producător.

Prețurile sunt variate. Tehnologiile încorporate în centralele termice sunt diferite, iar în funcție de acest aspect se stabilește și prețul de achiziție. Fiecare centrală termică are încorporat un sistem de funcționare, iar verificare tehnică periodică poate demonstra dacă aparatul se poate folosi în condiții normale sau se interzice folosirea acestuia. Din punct de vedere al costurilor, instalarea presupune un cost suplimentar, astfel că, pe lângă investiția inițială, trebuie să cunoști de la început și cheltuielile ulterioare. De asemenea, dacă învestiția este mai mică în ceea ce privește centrala, atunci sunt diferite și puterea și eficiența de care dispune. Este recomandată o analiză a suprafeței care urmează să fie încălzită, a locuitorilor, dar și a apei calde menajere necesare.

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/flac%C4%83r%C4%83-semineu-c%C4%83ldur%C4%83-inflamabile-3144426/

Festivalul ”Teatru, stradă și copil” ajunge în Parcul Lumea Copiilor 30 iunie - 4 iulie Ediția a VII-a... Cum alegi uscătorul de rufe - mic ghid practic...
Ultimele știri