Există diferite poziții de alăptat, pe care le poți încerca, potrivit netmums.com. Dacă o poziție se dovedește dificilă sau ai probleme cu poziționarea copilului la sân, nu renunța – este posibil să ai nevoie, pur și simplu, să încerci altă metodă. Aruncă o privire asupra videoclipurilor despre pozițiile de alăptat pentru a vedea care dintre acestea se potrivește cu tine și copilul tău.
Leagănul - Aceasta este o poziție populară care funcționează pentru o mulțime de mame. Unele mame consideră că această poziție funcționează cel mai bine pentru mamele care au născut natural. Uneori mamele pot să descopere că această poziție este dificilă atunci când își ajută copilașii să-și miște gurițele spre mamelon.
Leagănul încrucișat - Aceasta este o ușoară variație a primei poziții și poate funcționa bine pentru copiii care întâmpină dificultăți la supt, precum și pentru nou-născuți. Această poziție necesită o pernă.
Poziția culcată - Dacă preferi să stai întinsă când alăptezi sau cauți o poziție odihnitoare pentru alăptatul din timpul nopții, poți încerca poziția culcat. Această poziție este deosebit de confortabilă pentru mamele care au născut prin cezariană.
Mingea de fotbal - Aceasta este o poziție utilă pentru mamele care se recuperează după operația de cezariană, deoarece ține copilul departe de tăietură. Este o poziție pe care mulți bebeluși o găsesc confortabilă, așa că merită să-i dai o șansă, mai ales dacă alte poziții nu funcționează pentru tine.
Culcată pe spate sau hrănirea biologic - Această poziție de alăptat încurajează apropierea dintre tine și copilul tău. Se numește hrănirea biologică, deoarece imediat după venirea pe lume, bebelușul este plasat pe burta mamei („burtă pe burtă”) și încurajat să-și găsească drumul spre sân. Această poziție încurajează instinctele naturale de hrănire ale copilului.
Sursa, totuldespremame
Un trend tot mai la modă în companii, cadourile pentru angajați și clienți... 5 soluții pentru a avea grijă de sănătatea părinților tăi de la distanță...