Top cinci limbi dificil de invatat

Care sunt cele mai dificile limbi si ce anume ne face sa le categorisim astfel? Diferiti factori contribuie la complexitatea acestora, in special diferentele dintre ele si limba noastra nativa.

1. Limba araba

De ce este atat de grea: limba araba are extrem de putine cuvinte asemanatoare cu cele din limbile europene. Araba scrisa foloseste, de asemenea, mult mai putine vocale, ceea ce face ca invatarea acesteia sa devina mult mai dificila.

2. Limba chineza

De ce este atat de grea: limba chineza este una tonala (vocala), in care cuvintele difera in functie de tonalitatea vocii. De asemenea, mii de caractere si un sistem complex de scriere transforma invatatul limbii chineze intr-o sarcina incredibil de grea.

3. Limba japoneza

De ce este atat de grea: fiind similara cu chineza, limba japoneza contine mii de caractere. De asemenea, ea mai include 3 sisteme diferite de scriere.

4. Limba coreeana

De ce este atat de grea: diferitele structuri propozitionale, sintaxe si conjugari verbale fac ca limba coreeana sa fie extrem de dificila pentru europeni.

5. Limba maghiara

De ce este atat de grea: maghiara este una dintre cele mai dificile limbi, avand in vedere ca are gen masculin, feminin si neutru si 7 conjugari verbale. Mai mult, nimeni nu cunoaste originile cuvintelor maghiare.

Sursa / Foto: thirdage.com

Parteneri
Sufleu de vanilie. Un delicios desert din bucătăria franțuzească
Pentru momentele de răsfăț culinar sau pentru evenimentele speciale din viața ta, îți oferim o rețetă de sufleu de vanilie, inspirată din bucătăria franțuzească. Este un desert fin și delicat, cu textură aerată și aromă plăcută de vanilie.
Catine.ro
Ultimele știri