Tot mai multi copii romani invata limba chineza!

Chineza este limba viitorului. Previziunile conform carora, in cativa ani, China va detine suprematia globala pe piata ecomonica i-au determinat pe romani sa-si trimita copiii la cursuri de chineza.Cheltuielile pentru cursurile de chineza nu sunt mari pentru parinti. Lectiile se pot face gratuit in centrele sociale ale primariilor, iar la gradinitele particulare intra in taxa lunara, care variaza intre 1.000 si 1.500 de lei. In doar trei luni, caracterele care par de nedescifrat devin de inteles pentru un scolar.

"Este o limba cautata in momentul de fata, chiar daca chinezii care lucreaza cu straini, care vin la noi, invata limba romana", spune Elena Racu, profesoara de chineza.

In Bucuresti, chinezii au deja un oras al lor, Chinatown, iar cartierul Colentina e de multa vreme pentru ei o a doua casa. Asa se face ca tinerii romani, ca sa se inteleaga mai bine cu ei, le-au invatat macar formulele de salut. Varstnicii nu-si mai bat capul.

sursa: antena3.ro

Parteneri
Kate Middleton va prelua din atribuțiile Prințului Harry. Ce sarcini va avea de acum Ducesa de Cambridge
De când Meghan Markle și Prințul Harry s-au retras din viața Familiei Regale Britanice, anumite sarcini au rămas nerezolvate. În acest context, Kate Middleton va prelua din atribuțiile Prințului Harry și va duce mai departe munca acestuia. De când Ducii de Sussex s-au retras, zvonurile privind rolurile lor în treburile organizatorice au fost intens discutate.
Catine.ro
Ultimele știri