Live acum
Prime Time 20:30Film: Eroi de Sacrificiu

Urarea pe care nu este bine să o faci pe 15 august, de Adormirea Maicii Domnului!

Astăzi se prăznuiețte sfânta zi de 15 august, Adormirea Maicii Domnului, zi în care mama Mântuitorului s-a ridicat în Împărăția Cerurilor.

Se prăznuiește sfânta zi de 15 august, Adormirea Maicii Domnului, zi în care mama Mântuitorului s-a ridicat în Împărăția Cerurilor!

Învățătorii spun că Fecioara Maria ar mai fi trăit încă 11 ani după ce Hristos a fost răstignit. Atunci când Maicii Domnului i se apropia trecerea, Arhanghelul Gavriil i-a vestit adormirea, la fel cum îi vestise nașterea pruncului Iisus.

Totul s-a întâmplat cu trei zile înainte de trecerea ei la Ceruri. „Acestea zice Fiul tău: «Vremea este a muta pe Maica Mea la Mine. Nu te teme de aceasta, ci primeste cuvantul cu bucurie, de vreme ce vii la viata cea nemuritoare»”, au fost cuvintele Sfântului.

La aflarea veștii, Maria, Maica Domnului le-a împărtășit adevărul ei tuturor celor apropiați spunându-le : „Nu faceți din mutarea mea pricină de doliu, ci umpleți-vă de bucurie și mai mare. Doresc să merg la Fiul meu, Cel ce dăruiește tuturor ființă și viață. Și când mă voi duce la El, nu voi înceta să mă rog și să mijlocesc pentru voi, pentru toți creștinii și pentru lumea întreagă, ca Cel ce o judecă în milostivirea Sa, să se milostivească de toți credincioșii și să-i întărească și să-i ducă pe calea vieții, iar pe cei necredincioși să-i întoarcă și să-i facă pe toți o singură turmă a Bunului Pastor care și-a dat sufletul pentru oile Sale și le cunoaște și ai Săi îl cunosc!”, potrivit site-ului crestinortodox.ro.

Ziua de 15 august este o zi de tânguire, de regret, de liniște, de iubire și de tăcere pentru că este ziua în care Mama Mântuitorului nostru a plecat la Ceruri!

Urările de „La Mulți Ani” și petrecerile zgomotoase nu sunt potrivite pentru că nu se adaptează specificului sărbătorii. În aceasta zi credincioșii sărbătoresc la o masă, în taină, adormirea celei care a adus pe lume Mântuitorul Neamului! Se prăznuiește Adormirea Maicii Domnului, adica moartea şi înălţarea ei cu trupul la Cer.

Rugăciune tămăduitoare către Născătoarea de Dumnezeu

Împărăteasa mea preabună şi nădejdea mea, Născătoare de Dumnezeu, primitoarea străinilor şi ajutătoarea săracilor, bucuria celor mâhniţi, acoperitoarea necăjiţilor, vezi-mi nevoia, vezi-mi necazul; ajută-mă ca pe un neputincios, hrăneşte-mă ca pe un străin. Necazul meu îl ştii: dezleagă-l precum vrei, că nu am alt ajutor în afară de tine, nici altă folositoare grabnică, nici altă mângâietoare bună în afară de tine, Maica lui Dumnezeu, ca să mă păzeşti şi să mă acoperi în vecii vecilor. Amin.

Pe datat de 14 august se sărbătorește: Înainteprăznuirea Adormirii Maicii Domnului; Sf. Prooroc Miheia;

CITEȘTE ȘI: Adormirea Maicii Domnului 2019. Cele mai puternice rugăciuni pentru sănătate, iubire și noroc

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro