Vezi cum iti protejezi copilul la piscina!

O activitate pentru intreaga familie pe timp de vara este inotul. Nu numai ca este foarte distractiv pentru cel mic sa se joace in apa, dar asa se poate dezvolta mult mai repede. Daca ai acces usor la o piscina este important sa tii cont de liniile directoare de siguranta ale acesteia, dar si de alte lucruri.

Gasiti mai jos cateva sfaturi care ar trebuie respectate, daca vrei ca micutul tau sa fie in siguranta cand mergeti la piscina.

1. Instaleaza un gard de siguranta

Acesta blocheaza accesul copiilor la piscina, in cazul in care nu este nici un adult prin preajma. Gardul poate fi cumparat din magazinele de specialitate.

2. Mergi cu copilul la lectii de inot

Chiar daca pare evident, este foarte important sa fii sigura ca micutii tai stiu sa inoate bine. Investeste in lectii de inot profesionale cat mai curand posibil.

3. intocmeste un set de reguli de siguranta la piscine

Numarul unu pe lista ar trebui sa fie: nu ma apropii niciodata de o piscina fara supravegherea unui adult si nu alerg niciodata pe marginea unui bazin. Este datoria ta sa te asigurai ca nu exista jucarii in apropierea apei, astfel incat cei mici sa nu fie tentati sa mearga dupa ele.

4. Supravegheaza mereu copiii

Tragediile au loc pe parcursul a doar cateva secunde. Atunci cand copiii sunt in piscina, este crucial sa fie supravegheati mereu de cel putin un adult.

5. Piscinele publice pot fi o sursa de infectii

Calitatea apei poate fi afectata de toxine biologice (ca bacteriile) sau substantele chimice (precum clorul); unele organisme pot cauza diaree, eruptii cutanate si alte probleme de sanatate. Piscinele care necesita dusuri inainte de inot reduc acest risc.

6. Colacul si pernutele

Acestea nu va protejeaza copilul de la inec. Supravegheati copiii cu mare atentie, pentru ca aceste echipamente se pot sparge si dezumfla usor.

7. Lectii de prim ajutor

Parintii ar trebui sa urmeze cursuri de prim ajutor de baza in caz de inec. Niciodata nu este prea tarziu, inscrieti-va acum la un astfel de curs si veti fi mai linistiti pentru siguranta copilului dumneavoastra.

Doar cateva masuri de precautie va pot tine copiii in siguranta in preajma piscinei, asa ca nu va speriati de ideea de a avea un bazin de inot sau de a merge la unul. Asigurati-va doar ca urmati cateva sfaturi importante si totul va fi bine, iar copiii vor avea o vara de neuitat.


Foto: freestockphotography.com.au

Ultimele știri