Căutare Live

VIDEO! Cum tratam racelile copiilor

Stranutul si pastila. Cam asa reactioneaza cei mai multi parinti atunci cand copilul lor da semne de raceala. Doar ca, atentie, unele medicamente eliberate fara reteta le fac celor mici mai mult rau decit bine. Unele chiar au efecte secundare puternice, cum ar fi cresterea pulsului sau convulsiile.

Periculoase pot fi si medicamentele sau siropurile impotriva tusei.

Ibuprofenul nu trebuie dat copiilor sub 6 luni si nici unui copi deshidratat, care are stari de voma. Mai mult, acesta poate da disconfort gastric si reactii alergice.

Aspirina, leacul racelilor de cand ne stim,. este periculoasa pentru un copil mai mic de 6 ani, in cazul caruia poate interactiona cu o raceala virala.

Administrarea asiprinei in cazul gripelor dar si gastroeneteritelor a fost asociata cu aparitia sindromului Ray, o afectiune rara dar fatala in cazul copiilor sub 6 ani.

Desi parintii le dau copiilor antibiotice cu pumnul, acestea sunt recomandate doar in cazul infectiilor bacteriene pentru ca nu au niciun efect in cazul racelilor.

Medicii spun ca nu este bine nici sa le fie administrate copiilor doua medicamente in acelasi timp, pentru ca pot contine substante care reactioneaza impreuna.

Deci, ce ar trebui sa faca parintii in cazul unei raceli? Aflati din video.

Bicicleta fara lant, inventata in Ungaria... Reteta zilei: snitel de peste cu spanac...
Ultimele știri