Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Adela

VIDEO! Facultatile romanesti importa studenti

In vreme de criza si Universitatile invata sa se reinventeze. Cum numarul studentilor romani de la facultatile de stat a scazut cu un sfert, universitatile au inceput sa-i importe.

Vin cateva mii in fiecare an, dar ca sa atraga si mai multi, universitatile cauta strategii noi. Romania. In special Oradea e un oras frumos. Va recomand sa veniti aici sa descoperiti orasul si sa aveti o experienta frumoasa!

Asa incearca Universitatea din Oradea sa atraga studentii straini. Cu ajutorul Internetului. Un site bine pus la punct aduce anual peste 500 de cursanti din afara tarii, in fiecare universitate mare din tara.

Universitatile investesc si in pliante si brosuri. Tiparesc cateva sute pe an.

Bursele ERASMUS sunt o alta modalitate de a atrage studenti. Orice facultate, care se respecta, incheie parteneriate cu universitatile de afara.

Universitatile importa studenti de peste tot: de la tari europene, pana la tari din Africa, Asia sau America Latina. Arabi sunt cei mai multi.

Medicina e cea mai cautata facultate. 70% dintre studentii straini asta aleg sa invete in Romania. In prezent, 40 de mii de straini fac la noi facultate.

Recomandari