Live acum
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

VIDEO! Pantofii cu toc purtati des dauneaza grav sanatatii

Pantofii cu toc sunt slabiciunea oricarei femei. Iar femeile care poarta tocuri sunt slabiciunea oricarui barbat. Insa oricat de mult le-ar placea doamnelor si domnisoarelor sa fie admirate, ele trebuie sa aiba grija. Purtati in exces, pantofii cu toc pot duce la aparitia unor probleme de sanatate.

Cautarea unei perechi de pantofi poate fi considerata o adevarata aventura pentru doamne. Se spune ca poti afla multe lucruri despre reprezentantele sexului frumos, numai dupa modelul de pantof pe care il poarta. Insa, e bine de stiut ca, daca purtam pantofi cu toc in fiecare zi, gleznele si coloana ne sunt afectate, iar aceasta experienta poate fi, uneori dureroasa.

Specialistii din intreaga lume atrag de ceva vreme atentia asupra problemelor de sanatate care pot aparea din cauza modelelor tot mai "ciudate" de pantofi. Purtati in exces, pantofii cu toc pot modifica pozitia fireasca a piciorului si a intregului corp.

"Pantofii ingusti sau cei de tipul ciocatelor favorizeaza aparitia monturilor, a bataturilor si a crampelor musculare. De asemenea, poate fi afectat si nervul sciatic. In acest caz, femeile acuza amortirea spatelui si a picioarelor. Ele pot, insa, evita aceste neplaceri", a declarat Bogdan ionescu, medic primar ortoped.

E bine ca toata lumea sa urmareasca asa zisul mers plantigrad. Adica intreg piciorul sa se sprijine pe sol in mod uniform. In caz contrar si repetat pot aparea dezechilibre intre diverse grupe musculare si tendoane, care intervin in pozitia mai mult sau mai putin fireasca a piciorului intr-un pantof.

Asadar, medicii recomanda purtarea pantofilor cu toc mic, de maximum sase centimetri. In cazul in care vreti sa adaugati cativa centimetri la inaltime, dar doriti sa evitati pantofii cu toc, puteti apela la cei cu talpa tip platforma sau ortopedica.FOTO: Hepta

Recomandari