VIDEO! Sanatate: Sfaturi pentru ca bebelusul tau sa aiba o piele sanatoasa

Bebelusii au pielea foarte sensibila, predispusa la iritatii de tot felul. De la scutece, pana la asternuturi, hainute sau jucarii, toate obiectele cu care cei mici intra in contact le pot vatama pielea. Iar de la o banala iritatie pana la o infectie nu este decat un pas. Ce trebuie sa faca parintii ca sa-i fereasca pe cei mici de afectiunile dermatologice aflam chiar acum.

Peste jumatate din copiii de pana la 15 luni fac o iritatie cutanata. Aceste efecte pot produce un disconfort major celui mic.

Iritatiile apar la 35 la suta dintre bebelusi, iar in multe dintre cazuri pot provoca si complicatii. Aceste neplaceri pot fi insa prevenite cu ajutorul unei igiene riguroase. Medicii ii sfatuiesc pe parinti sa schimbe de 7 pana la 9 ori pe zi scutecul celui mic in primele luni de viata, iar mai apoi de 5-7 ori. De fiecare data, copilul trebuie spalat cu atentie si mai apoi uns cu o crema pe baza de oxid de zinc sau vitamina A. De asemenea, asternuturile si hainutele celor mici trebuie sa fie sterilizate periodic.

O alta afectiune dermatologica frecvent intalnita la bebelusi este dermatita atopica.
De multe ori, copiii fac dermatita atopica din cauza dietei. Parintii pot gasi in comert lapte hipoalergenic, insa inainte de a folosi acest produs, ar trebui sa consulte un pediatru.gladchildhood.blogspot.com
Ultimele știri