Live acumSerial: Grand Hotel (SUA 2019)
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

VIDEO! Trei sferturi dintre universitati fac inscrieri fara examen

S-au dus vremurile cand examenul la facultate era o adevarata proba de foc! Acum, numai daca vrei sa ajungi arhitect, medic, filolog, inginer sau economist mai dai examen. In rest, admiterea se face doar pe baza de dosar. Trei sferturi dintre universitatile din tara se bazeaza pe examinarea altora si fac admiteri dupa medii si notele de la BAC.

Anul acesta, la facultatea de limbi straine sunt 7 candidati pe un loc. Pare mult, dar acum trei, patru ani, concurenta era tripla.

Cele mai vanate locuri sunt la limbi moderne aplicate. Pentru un loc lupta 69 de candidati. Aici, tinerii se specializeaza in drept sau in economie in 2 limbi de larga circulatie - engleza si franceza.

Filologii si traducatorii trebuie sa dea, insa, un examen riguros, indiferent ca-l sustin in engleza, spaniola sau italiana.

La facultatea de limbi orientale sunt 7 candidati pe loc. Se da examen de admitere, iar cine are cunostinte elementare, da testul in limba aleasa. In afara de filologi, doar inginerii, medicii, avocatii si arhitectii mai dau examen de admitere. La Arhitectura in Cluj, concurenta nu e foarte mare - doar trei persoane pe loc. Dar cine intra, castiga bine din meseria aceasta.

Chiar daca doar jumatate dintre absolventii de liceu de anul acesta au luat Bacul, universitatile din Bucuresti s-au trezit cu o avalansa de candidati - peste 40 de mii.
In doar patru zile, Academia de Studii Economice din Bucuresti a incasat aproape 350.000 de euro din taxele de inscriere, achitate de 9 mii de candidati. Politehnica a strans aproape 700 de mii de lei, iar medicina peste 600 de mii de lei.

Recomandari