VIDEO! Vezi cat costa cel mai scump vin din lume!

Pasiunea colectionarilor pentru vinurile vechi nu intrece limite. O sticla de Chateau d’Yquem a fost vanduta pentru nu mai putin de 75 000 de lire sterline. Vinul dateaza din perioada razboaielor napoleoniene si e produs intr-o podgorie din Gironde, Franta

Licitatia a avut loc la hotelul Ritz din Londra, iar cel care a castigat-o a fost francezul Christian Vanneque. Totusi, conform The Telegraph, el nu se va bucura prea curand de recenta sa achizitie, deoarece planuieste sa deschida sticla abia in 2017, cand va sarbatori 50 de ani de cariera ca enolog.

Evenimentul va avea loc la un restaurant din Paris, iar la el vor participa atat sotia lui Christian si patronul localului, dar si un reprezentant al casei de vinuri.

Se pare ca ceea ce l-a determinat pe Vanneque sa achizitioneze sticla de vin alb a fost afinitatea lui pentru Napoleon: „Stiam ca am inaltimea lui Napoleon, acum iata ca am si ceva din vremea lui" a declarat el.

Precedentul record in materie de vanzare de vinuri era detinut tot de o sticla de Chateau d'Yquem, care data din 1787 si a fost vanduta pentru 60 000 de dolari.foto: espaciolujo.com

Ultimele știri