Live acumObservator 16
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Zambesti si razi mai mult, traiesti mai mult!

Oamenii care zambesc mai mult traiesc mai mult, afirma cercetatorii americani, care au analizat 230 de fotografii ale unor jucatori din Liga de baseball americana, realizate in 1952, studiul acestora fiind publicat in revista Psychological Science.

In functie de expresiile din fotografii, sportivii americani au fost grupati in trei categorii: "niciun zambet" - pentru cei cu fete impasibile, "zambet partial" - pentru cei care se multumeau sa isi contracteze doar muschii din jurul gurii si "zambet larg" - pentru cei care zambeau cu toata gura, aveau ochii pe jumatate inchisi si muschii obrajilor contractati.

Cercetatorii de la Universitatea Wayne State au constatat astfel ca sportivii din prima categorie au decedat, in medie, la varsta de 72,9 ani, cei din a doua categorie, la varsta medie de 75 de ani si cei din a treia categorie, la varsta medie de 79,9 de ani.

"Rezultatele acestui studiu sunt in concordanta cu altele care au demonstrat ca emotiile au o relatie pozitiva cu sanatatea mintala, forma fizica si longevitatea", au afirmat autorii cercetarii.

"Tot mai multe studii demonstreaza ca emotiile de baza, precum fericirea sau tristetea, genereaza o serie de reactii care influenteaza bunastarea fizica sau mintala si longevitatea", au adaugat cercetatorii americani.

sursa: Euforia TV

foto: britishcycling.org.uk

Recomandari