Antena Căutare

Bucataria japoneza: Cha Han

In bucataria japoneza exista o regula si anume ca orezul care ramane la o masa nu se arunca ci se refoloseste ca baza in alte mancaruri. Orezul de "a doua zi" are denumirea de "gohan" in limba japoneza, fiind termenul ce desemneaza adesea orice tip de mancare cu orez.

"Cha Han" este o reteta delicioasa, rapida si usoara, fiind unul din nenumaratele preparate in care este folosit orezul ramas de pe o zi pe alta.

Ingrediente:

- 2 cani de gohan (orez de "ieri")
- 100 g sunca de porc
- 2 oua
- o ceapa
- un morcov
- un ardei gras
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri de sos de soia

Preparare:

1. Se taie legumele si sunca, apoi se adauga in tigaie, in care au fost bine incinse 2 linguri de ulei vegetal.

2. Se bate un ou separat, iar apoi se adauga peste amestecul din tigaie.

3. Peste legumele si sunca din tigaie se aduga si orezul si se mai lasa cca. 5 minute la foc mic.

4. Se serveste cu sos de soia si wasabi, dupa gust. Pentru a fi mai savuros, o salata de varza cu sos de soia ar fi ideala!

Pofta buna!

Cititi si alte retete din seria "Bucataria japoneza":

Sushi

Tonjiru

Niku Jaga

Tonkatsu

Tempura Udon

Foto: Socal Ramen

3 retete de supe racoritoare, de vara... Reteta: salata vegetariana sanatoasa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x