Sărbătorile de iarnă sunt din ce în ce mai aproape, iar gospodinele încep de pe acum să pună totul la punct pentru ca în apropierea Crăciunului să nu fie suprasolicitate de activitățile specifice perioadei.
Majoritatea românilor încep să facă cumpărături importante încă de la începutul lunii decembrie tocmai pentru a evita aglomerația din magazine și pentru a se asigura din timp că au toate cele necesare pregătite din timp.
Citește și: Rețeta pentru o plăcintă de dovleac excelentă. De ce românii o savurează an de an pe 1 decembrie
În bucătăria românească făina reprezintă un ingredient cheie de care orice bucătar „profită” la maxim în luna decembrie, atunci când preparatele tradiționale sunt la mare căutare.
Deși pare greu de crezut, tipurile de făină diferă din mai multe puncte de vedere, iar pentru ca prăjiturile și cozonacii să iasă perfect este bine să știi ce fel de făină să alegi din timp!
Iată ce făină trebuie să cumperi neapărat pentru cozonacii de Crăciun și cum o poți deosebi fără prea mult efort!
Care este cea mai bună făină pentru cozonacii de Crăciun
Pentru ca făina să fie de caliltate nu este nevoie să vă uitați la un anumit brand, ci doar să citiți eticheta celui pe care doriți să îl cumpărați.
O făină de calitate superioară va face diferența de fiecare dată atunci când este integrată într-o rețetă, dar mai ales atunci când vine vorba despre prăjituri și cozonaci.
Potrivit Can Can, făina care promite cele mai bune rezultate atunci când vine vorba de cozonaci este făina cu un conținut ridicat de proteine cu o concentrație între 12% și 14%.
Nivelul crescut de proteine ajută la o bună dezvoltare a glutenului, oferind aluatului o structură ca în reviste.
Iată care sunt tipurile recomandate de făină pentru cozonacii de Crăciun!
Citește și: Rețeta pentru o ciorbă de fasole boabe perfectă. Se mănâncă pe 1 decembrie în fiecare an
Făina tip 000
Făina de tip 000 este fină și ideală pentru texturi delicate. De cele mai multe ori aceasta este folosită de patiserii profesioniști, și deși este extrem de fină, este destul de bogată în gluten astfel încât să susțină aluatul consistent al cozonacilor.
Făina premium pentru panificație
Făina premium pentru panificație este o alegere extrem de bună pentru aluaturi dospite, deoarece aceasta conține proteinele necesare pentru rețetele complexe precum sunt cele pentru cozonaci.
Făina de grâu dur
Făina de grâu dur este perfectă pentru cozonacii cu umpluturi grele precum sunt cele care se bazează pe nucă, fructe confiate sau rahat. Acest tip de făină este extrem de apreciat pentru capacitatea sa de a susține un aluat mai robust, mai scrie sursa citată anterior.
Citește și: Cum să prepari o masă tradițională pentru ziua de 1 Decembrie 2024. Ce preparate nu trebuie să îți lipseacă
Este extrem de important să alegeți întotdeauna sortimentele de făină cu o etichetă cât mai curată fără adaosuri, amelioratori sau ingrediente chimice.
Totodată, un alt sfat pe care îl oferă experții atunci când vine vorba de făină este ca aceasta să fie cernută înainte de a fi folosită pentru a elimina eventualele impurtități, dar și pentru a o aerisi foarte bine.
Sarmale mănăstirești cu nucă. Rețeta simplă și delicioasă care te salvează în zilele de post...