Antena Căutare

Rețeta pentru o ciorbă de fasole boabe perfectă. Se mănâncă pe 1 decembrie în fiecare an

Ciorba de fasole este preparatul vedetă al Zilei Naționale a României. Iată cum se prepară și de ce se mănâncă pe 1 decembrie!

Rețeta pentru o ciorbă de fasole boabe perfectă | Shutterstock.com

Ciorba de fasole boabe este un preparat tradițional românesc care se mănâncă în special pe data de 1 Decembrie de Ziua Națională a României.

Mâncarea iubită de mii de români are rădăcini adânci în cultura, istoria și în obiceiurile țării noastre, iar prepararea acesteia în perioada Zilei Naționale a țării a devenit o adevărată tradiție.

Citește și: Cum să prepari o masă tradițională pentru ziua de 1 Decembrie 2024. Ce preparate nu trebuie să îți lipseacă

Iată cum să o prepari pentru a-ți impresiona familia de ziua României!

Articolul continuă după reclamă

Rețeta pentru o ciorbă de fasole boabe perfectă

Ciorba de fasole a fost asociată de-a lungul timpului cu mesele servite soldaților, datorită faptului că este ușor de pregătit și este și extrem de sățioasă.

Preparatul se prezintă ca o imagine a eroismului și a unității naționale, gustul autentic fiind văzut ca un tribut adus vieții simple a strămoșilor noștri sau ca o recunoaștere a rădăcinilor țărănești și a valorilor românești.

Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru o ciorbă de fasole boabe perfectă!

Ingrediente

500 de grame de fasole boabe

  • 150 de grame de ceapă
  • 200 de grame de morcov
  • 100 de grame de rădăcină de țelină
  • 3 roșii proaspete
  • 2 linguri de bulion de roșii
  • 100 de grame de ulei
  • 5 grame de sare de lămâie
  • 2 – 3 tulpini de țelină
  • un praf de concentrat de supă de vită
  • 2 legături de leuștean verde
  • o legătură de pătrunjel verde
  • sare după gust
  • piper după gust

Citește și: Rețeta de varză murată cu ciolan afumat. Cum să o prepari pentru ziua de 1 decembrie 2024

Mod de preparare

Boabele de fasole se aleg de impurități, se spală și se lasă în apă rece cu o seară înainte pentru aproximativ 12 ore. Ulterior acestea se fierb în apă, iar după 15 minute de fierbere se îndepărtează apa, înlocuindu-se cu altă apă fiartă pentru a se continua fierberea.

Potrivit culinar.ro, următorul pas este de a curăța, spăla și tăia mărunt morcovii, ceapa, pătrunjelul, leușteanul, rădăcina și tulpina de țelină, dar și roșiile în sferturi de felii mai groase.

În timp ce fasolea se fierbe se călesc în ulei ceapa, țelina și morcovii peste care se adaugă și roșiile. Când fasolea a fiert pe jumătate se adaugă și călitura, praful de supă, sarea și piperul.

La final se adaugă și o legătură de leuștean și pătrunjelul verde și se mai fierb împreună încă 2 sau 3 minute. În funcție de preferințe se pot adăuga și 2 linguri de bulion de roșii, sare de lămâie sau alte ingrediente preferate de dumneavoastră.

Ciorba de fasole boabe se servește fierbinte pentru un gust uimitor!

Poftă bună!

Citește și: Rețeta pentru un vin fiert cu mere, portocale și scorțișoară. Cum să îl prepari pentru un gust greu de refuzat

Gospodinele se pregătesc temeinic încă de pe acum pentru a cumpăra toate alimentele de care au nevoie pentru mâncărurile tradiționale care sunt nelipsite de pe mesele celor care sărbătoresc ziua de 1 Decembrie cu mare bucurie în suflet.

Rețeta Gabrielei Cristea de ruladă de bezea cu cremă de mascarpone și fructe de pădure: „Este un deliciu care se face uș...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 25 noiembrie 2024. Adelina și Vlad au câștigat 25.000 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 25 noiembrie 2024. Adelina și Vlad au câștigat 25.000 de lei Luni, 25.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x