Internauții au dezbătut intens subiectul despre cât de sigure sunt de consumat salatele gata spălate.
Citește și: Cu cât s-au scumpit ouăle de țară. Suma pe care consumatorii români trebuie să o scoată din buzunar
Ce răspunsuri a primit o femeie care a întrebat, în mediul online, dacă salata prespălată se mai clătește
Femeia a declanșat o dezbatere aprinsă în mediul online, întrebându-i pe utilizatorii platformei Reddit dacă își mai clătesc salatele prespălate. Peste 150 de comentarii au apărut, ulterior, la postare, unde oamenii recunoșteau că nu le spălau niciodată, notează Daily Mail.
Cu toate acestea, au existat și internauți care i-au mărturisit povești „de groază” cu salatele cumpărate din magazine.
Cineva a spus că „a găsit melci în salata prespălată”. Altcineva a găsit o „mică broască moartă” în punga produsului.
Citește și: Salată de fasole boabe, cu ceapă și roșii cherry
Alți oameni au recomandat ca salata gata spălată să fie, din nou, clătită pentru a scăpa de impurități. Totodată, au apărut și postări informative, care au venit în sprijinul internauților.
„Spălați-le, apoi puneți-le în apă cu gheață”, a sfătuit cineva.
Un alt utilizator a adăugat: „Am auzit că trebuie să fii atent cu salata verde, mai ales vara. Multe chestii urâte se pot bloca acolo”.
„Când pregătiți mâncarea, asigurați-vă că spălați bine salata, fructele și legumele și urmați toate instrucțiunile de gătit sigure pentru carne”. De reamintit, simptomele infecțiilor cu E. coli includ adesea crampe stomacale severe și diaree.
Cum să speli, corect, salata verde, după recomandarea bucătarilor
Poți să speli verdeața imediat ce ajungi acasă de la supermarket sau chiar înainte de a-ți pregăti masa de prânz sau cina. Nu există un răspuns greșit, ci este în funcție de preferință. O alternativă este să speli salata și să o mărunțești, apoi să o pui într-un recipient și să o dai la frigider.
Specialiștii recomandă să clătești inclusiv salata prespălată, indiferent de ce conține punga.
Pentru a fi absolut sigur că salata prespălată nu conține nici substanțe chimice, nici bacterii, cel mai bine este să o speli din nou.
Citește și: 6 mituri pe care nu le știai despre zahăr. De ce nu este recomandat să-l elimini de tot din alimentație
- Umple chiuveta (sau un vas mare curat) cu apă rece. Dacă folosești chiuveta, asigură-te că o speli bine înainte.
- Separă verdețurile și scufundă-le în apă rece. Le rotești și agiți apa cu legătura de verdețuri astfel încât apa să poată pătrunde prin toate colțurile și crăpăturile lor.
- Lasă verdeața să plutească în apă cel puțin 10 minute. Pe măsură ce se înmoaie, vei vedea că murdăria și impuritățile vor fi pe fundul vasului sau al chiuvetei.
- Scoate verdeața și scutur-o ușor pentru a elimina orice exces de apă.
- Pune-o deoparte, pe niște șervete de bucătărie, pentru a se usca.