Ce ciorbă preferă să mănânce românii

 
+3 click pentru
galerie

Ne plac supele și ciorbele, ne curăță stomacul și se spune că o ciorbă caldă alungă răcelile primăvăratice. Hidratează organismul și, uneori, ni-l răcoresc, asta pentru că unele ciorbe se consumă și reci, pe timp de vară, cum ar fi supa de roșii.

Supele și ciorbele  suplinesc consumul de ceai și de alte lichide necesare hidratării pe durata întregii zile. O farfurie de supă contribuie la cei doi litri de lichide recomandați să-i bem zilnic.

Pe lâgă ciorba de burtă, și cea de perișoare, ciorba rădăuțeană e una dintre supele preferate de români.

Cum se prepare ciorba rădăuțeană?

  •  500 gr piept de pui dezosat  
  •  400 gr morcov  
  •  200 gr țelină  
  •  2 buc ceapă  
  •  1 leg mărar verde 
  •  2 buc păstarnac  
  •  1 l ulei de floare soarelui 
  •  10 buc ouă  
  •  1 l smantană 20 % grăsime  
  •  2 buc lămaie   
  •  1 căpățână usturoi  
  •  1 buc ardei gras roșu 
  •  sare 
  •  piper 

  Ciorba Rădăuțeană, mod de preparare:

Se spală pieptul de pui și se pune la fiert într-o oală cu apă rece.  
 Când începe să fiarbă, se spumează, se adaugă sare și se lasă pe foc. După ce s-a fiert carnea, se scoate din oală și se lasă la răcit, pentru a putea fi tăiată julien și apoi folosită la ciorbă. 

 Legumele se curăță, se spală și se rad pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se pun la călit într-o tigaie, cu ulei. 
 Se adaugă o cană cu zeamă de la pieptul de pui peste legume și se lasă la fiert. După ce au fiert legumele, se transferă peste restul de zeamă din oală și se mai lasă la fiert.  

 Între timp, se curăță usturoiul și se prepară un mujdei. 

 Într-un vas de plastic, se separă gălbenușurile, se adaugă sare, smântână și mujdeiul de usturoi și se amestecă până devine o pastă omogenă. 
 Se ia oala de pe foc și cu ajutorul unui polonic, se ia din zeamă și se toarnă peste compoziția de ouă, se amestecă repede cu țelul până se subțiază sosul, apoi se toarnă direct în oală de ciorbă. 

Pieptul de pui tăiat julien se pune în oală și se dă într-un clocot. Între timp se adaugă zeamă de lămâie, sare și mărar tocat.  Se servește cu smântână și cu mărar tocat deasupra. 

 Rețetă pregătită de Călin Tereza.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
Black Friday - nu rata ofertele
PREMIUM

Mai multe