În anul 2050, populația pe Glob va depăși 8 miliarde de oameni, iar una dintre întrebările inevitabile este: cu ce se va hrăni omenirea la mijlocul secolului XXI. Specialiștii au căutat un răspuns la întrebare și au făcut o predicție șocantă: în 2050, hrana cea de toate zilele nu va crește în pământ și nu va avea nevoie de lumina și căldura soarelui.
Potrivit ”La Vanguardia”, specialiștii pun pe viitorul hranei pe seama schimbărilor climatice care vor afecta modul în care ne vom obține alimentele. În acest context, rolul alimentelor modificate genetic va fi unul major și de luat în considerare pentru viitor, cred experții.
Hrana cea de toate zilele, modificată genetic
Antropologul Francesc Xavier Medina este de părere că, pre exemplu, oamenii nu vor mai consuma carnea în forma pe care o știu acum, provenită din sacrificarea animalalelor, ci ea va fi carne creată in vitro, parte a agriculturii celulare.
De asemenea, în 2050, ”vom cultiva peștele”. ”Nu ne rămâne altă variantă deoarece zonele de pescuit se epuizează, iar fermele piscicole nu sunt durabile", spun experții. De altfel, somonul modificat genetic este deja comercializat și mulți americani îl consumă.
”Vom consuma alimente a căror proveniență nu va depinde de pământ sau de soare”
În viitor, insectele vor constitui o bază în alimentație, nu doar pentru oameni, ci și pentru animale.
Așadar, în 30 de ani de acum, tedința generală a hranei va fi schimbată. ”Vom consuma alimente a căror proveniență nu va depinde de pământ sau de soare. Va fi mult mai importantă siguranța alimentară și cunoașterea originii prduselor”.
Cozonacul uscat, rămas de la Paşte, se poate transforma într-un desert nou, delicios! Oricine îl poate face, atât de sim... Cum să apreciezi vinul ca un degustător profesionist! Descoperă secretele somelierilor...