Live acumX Factor (r)
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Cotlet de porc cu legume la cuptor și sos de iaurt

Vă place friptura de porc dar sunteți în pană de idei cu ce garnitură să o asortați? Nimic mai simplu și delicios decât în rețeta noastră: Cotlet de porc cu legume la cuptor și sos de iaurt.

Cotlet de porc cu legume la cuptor și sos de iaurt

Nu avem cum să nu îndrăgim așa combinație simplă de ingrediente, perfectă pentru un prânz delicios, sau o cină în familie!

Ingrediente pentru rețeta Cotlet de porc cu legume la cuptor și sos de iaurt:


  • 1 kg cotlet de porc cu os
  • sare
  • piper
  • chimen
  • 350 ml bere
  • ulei
  • Pentru servit:
  • 2 vinete
  • 2 dovlecei
  • 5-6 roșii mari
  • 250 g mozzarella
  • 400 g iaurt
  • frunze de mentă
  • 2-3 căței de usturoi

Mod de preparare pentru rețeta Cotlet de porc cu legume la cuptor și sos de iaurt

Cotletul de porc se curăță de tendoane, se porționează și se așază într-o tavă unsă cu ulei. Se condimentează cu sare, piper și chimen măcinat și se stropește cu bere, apoi se prepară la cuptor, la 160 de grade, până se rumenește bine. Se mai stropește cu bere pe parcurs, când se mai întoarce de pe o parte pe cealaltă.

Citește și: Rețeta Cotlet haiducesc cu ciuperci, măsline, bacon și piure de cartofi

Vinetele, dovleceii și roșiile se spală bine, se feliază pe rotund, se presară cu sare și se dau la cuptor pentru aproximativ 10 minute. Apoi se scot, se lasă să se tempereze și se așază în straturi alternative, adăugând și rondele de mozzarella, de dimensiunea celor de legume.

Citește și: Rețeta Jambon cu legume coapte și sos cremos cu roșii și usturoi

Din iaurt cu usturoi pisat și frecat cu puțin ulei, se face un sos în care se adaugă și frunze de mentă. Cu acest sos se servesc legumele coapte, dar și deliciosul cotlet.

Spor și poftă bună!

Recomandari