O combinație interesantă de ingrediente, într-un preparat greu de refuzat: „Cotlet haiducesc cu ciuperci, măsline, bacon și piure de cartofi”!
Ingrediente pentru Cotlet haiducesc cu ciuperci, măsline, bacon și piure de cartofi
- 500 g cotlet de porc
- 200 g bacon afumat
- 250 g ciuperci champignon
- 100 g măsline
- 1 ceapă
- sare
- piper
- ulei
- 700 ml vin
- 500 g cartofi
- 100 g unt
- 100 ml smântână
Mod de preparare Cotlet haiducesc cu ciuperci, măsline, bacon și piure de cartofi
Se porționează cotletul de porc în cuburi care se trag la tigaie în ulei până se rumenesc pe toate părțile. Se adaugă ciupercile feliate, ceapa tocată, baconul tăiat în cuburi, se amestecă bine până ceapa se pătrunde, apoi se adaugă măslinele și vinul. Se fierb ingredientele până se evaporă alcoolul și se formează un sos gustos.
Intre timp, se prepară un piure de cartofi clasic, asezonat cu mult unt și smântână.
Se servește deliciosul Cotlet haiducesc cu ciuperci, măsline, bacon și piure de cartofi, alături de o salată de legume.