Antena Căutare

Jambon cu legume coapte și sos cremos cu roșii și usturoi. Rețeta lui Vlăduț

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne propune pentru un prânz copios în familie, o delicioasă rețetă de Jambon cu legume coapte și sos cremos cu roșii și usturoi.

Galerie
Jambon cu legume coapte și sos cremos cu roșii și usturoi

Jambonul de porc cu șorici, condimentat și preparat la cuptor se asortează perfect cu legumele de sezon, coapte, iar sosul cremos cu usturoi și roșii le va înnobila gustul pe deplin.

Jambon cu legume coapte și sos cremos cu roșii și usturoi - Ingrediente:


  • 1 buc. jambon de porc cu șorici
  • sare și piper
  • rozmarin
  • ulei de măsline
  • coajă de lămâie
  • roșii
  • ceapă roșie
  • ardei
  • cartofi
  • Pentru sos:
  • mascarpone
  • usturoi
  • roșii de grădină
  • zeamă de lămâie
  • rozmarin
Articolul continuă după reclamă

Jambon cu legume coapte și sos cremos cu roșii și usturoi - Mod de preparare

Jambonul de porc se așază într-o tavă de aragaz, se stropește cu puțin ulei de măsline și se condimentează cu sare, piper, coajă de lămâie răzuită și rozmarin tocat fin.

Se dă tava la cuptor, la foc mediu, până când jambonul este bine rumenit.

Cartofii, se coc la cuptor pe pat de sare grunjoasă, iar roșiile, ceapa roșie și ardeii, de asemeni se coc la cuptor, separat, deoarece timpul de coacere diferă de la o legumă la cealaltă.

Citește și: Rețeta Friptură de vită cu paste scăldate într-un sos delicios de hribi

Pentru sosul cremos, se curăță usturoiul, se dă pe răzătoare, sau se pisează ca pentru mujdei, apoi se amestecă cu sare, ulei de măsline și zeamă de lămâie.

Se adaugă mascarponele în sosul de usturoi și roșii de grădină curățate și tocate fin, sat date pe răzătoare.

Gustul sosului cremos se completează cu rozmarin tocat foarte fin.

Pentru servire, se așază jambonul pe un platou rustic și se înconjoară de legumele coapte și bolul cu sosul delicios de mascarpone și usturoi.

Jambon cu legume coapte și sos cremos cu roșii și usturoi. Rețeta lui Vlăduț

Jambon cu legume coapte și sos cremos cu roșii și usturoi

Citește și: Rețeta Mușchiuleț de porc împletit, servit cu legume coapte și reducție din trei tipuri de vin

Să vă fie de folos!

Pentru mai multe detalii și sfaturi de la Vlăduț, accesați materialul video se mai jos, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani:

Gem de piersici natural și fără conservanți preparat ca pe vremuri... Prăjitura Teia. Rețetă de pandișpan cu aromă de tei și cremă de lămâie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist Vineri, 22.11.2024, 19:00
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x