Jambonul de porc cu șorici, condimentat și preparat la cuptor se asortează perfect cu legumele de sezon, coapte, iar sosul cremos cu usturoi și roșii le va înnobila gustul pe deplin.
Jambon cu legume coapte și sos cremos cu roșii și usturoi - Ingrediente:
- 1 buc. jambon de porc cu șorici
- sare și piper
- rozmarin
- ulei de măsline
- coajă de lămâie
- roșii
- ceapă roșie
- ardei
- cartofi
- Pentru sos:
- mascarpone
- usturoi
- roșii de grădină
- zeamă de lămâie
- rozmarin
Jambon cu legume coapte și sos cremos cu roșii și usturoi - Mod de preparare
Jambonul de porc se așază într-o tavă de aragaz, se stropește cu puțin ulei de măsline și se condimentează cu sare, piper, coajă de lămâie răzuită și rozmarin tocat fin.
Se dă tava la cuptor, la foc mediu, până când jambonul este bine rumenit.
Cartofii, se coc la cuptor pe pat de sare grunjoasă, iar roșiile, ceapa roșie și ardeii, de asemeni se coc la cuptor, separat, deoarece timpul de coacere diferă de la o legumă la cealaltă.
Citește și: Rețeta Friptură de vită cu paste scăldate într-un sos delicios de hribi
Pentru sosul cremos, se curăță usturoiul, se dă pe răzătoare, sau se pisează ca pentru mujdei, apoi se amestecă cu sare, ulei de măsline și zeamă de lămâie.
Se adaugă mascarponele în sosul de usturoi și roșii de grădină curățate și tocate fin, sat date pe răzătoare.
Gustul sosului cremos se completează cu rozmarin tocat foarte fin.
Pentru servire, se așază jambonul pe un platou rustic și se înconjoară de legumele coapte și bolul cu sosul delicios de mascarpone și usturoi.
Citește și: Rețeta Mușchiuleț de porc împletit, servit cu legume coapte și reducție din trei tipuri de vin
Să vă fie de folos!
Pentru mai multe detalii și sfaturi de la Vlăduț, accesați materialul video se mai jos, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani: