Ceapa și usturoiul sunt foarte populare în bucătărie pentru gustul lor minunat pe care îl oferă preparatelor.
Una dintre cele mai utilizate legume în gătit este chiar ceapa care este plină de arome și care poate fi folosită într-o serie de feluri de mâncare, precum supe, salate, fripturi, sosuri și multe altele.
Ceapa este cunoscută pentru proprietățile sale antioxidante și antiinflamatorii pe care le are asupra organismului nostru, în timp ce usturoiul este considerat benefic și pentru sistemul imunitar.
Usturoiul are un gust mult mai puternic și este deseori folosit pentru a adăuga savoare și aromă preparatelor. Proprietățile antioxidante și antimicrobiene ajută sistemul imunitar să fie puternic împotriva răcelilor și altor probleme de sănătate.
Atât ceapa, cât și usturoiul pot fi gătite în diferite combinații, atât separat, cât și împreună pentru a obține feluri de mâncare delicioase și sănătoase.
Aceste două legume super apreciate se găsesc în casa fiecărui român, dar din păcate nu mulți știu cum ar trebui să le păstreze pentru a rezista cât mai mult.
Deși este foarte comod să depozitezi toate legumele într-un singur sertar al frigiderului, specialiștii spun că acesta ar fi unul dintre cele mai greșite locuri pe care le-ai putea alege pentru păstrarea cepei și a usturoiului.
Iată unde ar trebui de fapt să pui ceapa și usturoiul pentru a nu se strica și pentru a nu mucegăi atât de repede.
Unde să depozitezi ceapa și usturoiul pentru a rămâne proaspete mai mult timp
Este foarte important să fii atent unde depozitezi atât ceapa, cât și usturoiul pentru că temperaturile scăzute vor determina amidonul pe care aceste legume îl conțin să se transforme în zahăr, și implict să se înmoaie mult mai rapid.
Într-adevăr, specialiștii recomandă locurile răcoroase pentru depozitarea cepei și a usturoiului, însă spun că niciodată nu ar trebui ca acestea să stea în frigider.
Un loc rece, întunecat și mai ales aerisit din bucătărie este ideal pentru ca legumele să rămână proaspete chiar și de două ori mai mult decât de obicei. Evită să le pui în lumina soarelui și într-un loc cu umiditate crescută, iar prospețimea lor va dura mai mult chiar și de două ori.
Ideal ar fi să alegi un sertar sau un dulap special pentru legume, iar ceapa și usturoiul vor rezista până la 6 luni fără să se strice sau mucegăiască.
Citește și: Evită această zonă din frigider dacă vrei să depozitezi laptele corect. Unde se pune de fapt alimentul
Camille Hoffmann, expert în domeniul gastronomiei de la „Cook'n & Eat'n” a explicat faptul că ceapa și usturoiul pot rezista chiar de două ori mai mult dacă acestea vor fi depozitate într-o pungă cu găuri perforate.
„Risipa de ceapă a scăzut serios odată ce am învățat acest mic truc. Este un mod unic de a păstra ceapa și usturoiul și a funcționat cu adevărat! Este vorba de pungi de hârtie, un perforator și niște mușchi ai mâinii.” a spus aceasta potrivit express.co.uk.
Punga de hârtie va proteja legumele de umiditate, iar orificiile permit circulația aerului, fapt care duce la o păstrare corectă și de durată.