Laptele este o sursă importantă de proteine, calciu și alte substanțe nutritive de care organismul nostru are nevoie pentru ca oasele și dinții să se dezvolte sănăos.
Laptele poate fi consumat în formă naturală sau poate fi procesat în diferite produse lactate, cum ar fi brânza, iaurtul sau untul, iar cel mai important este să știi cum să le depozitezi corect astfel încât să nu se strice foarte repede.
Citește și: De ce să nu mai adaugi laptele în piureul de cartofi. Trucul secret care îi dă un gust fenomenal
Iată unde se depozitează corect laptele în frigider și de ce o mare parte dintre români fac de fapt o greșeală!
Cum se depozitează corect laptele în frigider
Fiind un aliment versatil și folosit în multe rețete și băuturi, laptele nu doar că oferă proteine de înaltă calitate, ci și oferă un gust delicios preparatelor.
Bogat în calciu și vitamina D, laptele poate contribui de asemenea și la creșterea și repararea țesuturilor, și tocmai de aceea, majoritatea gospodinelor îl cumpără și îl au în frigider permament, mai ales atunci când au copiii aflați în creștere.
Totuși, nu mulți dintre noi știu faptul că există un loc în frigider pe care ar trebui să îl evităm atunci când vine vorba de depozitarea laptelui.
În general, acest aliment se strică în aproximativ 7 zile de la deschidere dacă este depozitat în frigider, dar poate fi păstrat mai mult timp dacă este așezat în locul potrivit.
Citește și: De ce trebuie să pui neapărat acest obiect banal în frigider. Secretul gospodinelor a ieșit la iveală
Experții FoodandWine au tras un semnal de alarmă și au precizat faptul că laptele depozitat incorect poate să se acrească mult mai repede decât este prevăzut, și, tocmai de aceea, au ales să dezvăluie unde nu ar trebui niciodată așezat acest aliment.
Greșeala pe care mulți români o fac este să își pună laptele pe ușa frigiderului, fie pentru că este mai ușor de accesat, fie că acolo a rămas loc sau pentru că este mult mai la îndemână. Cu toate acestea, ușa frigiderului este locul în care nimeni nu ar trebui să își depoziteze laptele, dar nici ouăle pentru că există câteva pericole destul de serioase.
Temperatura frigiderului este mult mai caldă în zona din față, mai ales atunci când ușa se deschide și se închide foarte des, fapt care duce în mod sigur la alterarea mult mai rapidă a alimentelor depozitate pe ușa frigiderului.
Cel mai bun loc, însă, este chiar în partea din spate a frigiderului sau pe raftul inferior, potrivit experților care susțin că temperatura din aceste două locuri este ideală pentru păstrara laptelui și a alimentelor proaspete cât mai mult timp.
În cazul ușii frigiderului se recomandă depozitarea alimentelor care nu sunt încă desigilate și evitarea depozitării uleiurilor, sosurilor, condimentelor, a cartofilor și a cepi, care pot sta mult mai bine într-un dulap ferit de razele soarelui.
Totodată, fructele și legumele ar trebui depozitate în compartimentele speciale sau în pungi de plastic perforate și este important să citim instrucțiunile de depozitare ale fiecărui aliment și să respectăm recomandările pe care le oferă producătorii.