Cu toții încercăm să ne păstrăm alimentele proaspete cât mai mult timp posibil. Iar când vine vorba despre legume și fructe, este cu atât mai complicat cu cât acestea nu rămân pentru mult timp proaspete. Astfel, de cele mai mulre ori, acestea ajung în coșul de gunoi dacă nu sunt cosumate în câteva zile.
Mai mult, în ceea ce privește roșiile, experții spun că mulți fac o greșeală flagrantă fără să își dea seama și nu doar că proudsele nu rămân prospete, ci chiar se strică mai repede.
Cum se depozitează corect roșiile. Când nu este indicat să le punem la frigier
Într-un cercetarea realizată de InSinkErator, specialiștii au descoperit că britanicii nu își depozitează alimentele în mod corespunzător pentru a asigura prospețimea maximă, în ciuda faptului că prețurile au crescut mult în ultimul timp.
Potrivit ONS, în Marea Britanie, prețul roșiilor a crescut cu 10% în ultimele 12 luni, ajungând de la cost mediu de 2,19 lire sterline la 3,19 lire sterline, în doar un an.
Și în România, prețurile la roșii au crescut, iar aceasta vor continua să urce odată cu sezonul în care gospodinele pregătesc conservele pentru iarnă.
Trucul simplu prin care poți să afli cât de proaspete sunt roșiile. Când nu e indicat să le ținem în frigider
Potrivit experților, există un truc simplu, dar eficient care își spune dacă roșiile sunt proaspete sau nu. Astfel că atunci când ajungem acasă, ei ne recomandă să face un test pentru a vedea în ce stare se află.
Dacă roșiile sunt coapte, ar trebui să fie puțin moi la atingere. De asemenea, atunci când ajung la maturitate, acestea lasă și un parfum ușor. Pentru a le simți pe deplin savoarea, recpomandarea e să le consumăm cât mai rapid, dar pot fi și păstrate la frigider. Acest lcuru le va ajuta să reziste aproximativ două săptămâni.
Cu toate acestea, dacă roșiile pe care le-am cumpărat nu sunt coapte complet, specialiștii spun că este mai bine să le lăsăm undeva de-o parte până ajung la maturitate. În acest punct, frigiderul va întrerupe procesul, lăsând roșiile fără gust.
Roșiile pot fi ținute până la șapte zile în afara frigiderului, atâta timp cât sunt păstrate la temperatura camerei și ferite de lumina directă a soarelui.
De ce mucegăiește bulionul și cum poți să păstrezi pasta de roșii pentru mai mult timp. Câteva trucuri care fac diferenț... Rețeta de zacuscă tradițională. Are o vechime de 100 de ani și se prepară după un truc care a făcut-o să rămână în istor...