Gospodinele știu bine ce bătaie de cap este atunci când descoperă că varza pentru sarmale are prea multă sare. Dar există un truc simplu, de pe vremea bunicilor, care poate salva situația. Ai nevoie doar de un cartof!
Citește și: Rețeta de orez cu varză. Cum gătești cel mai delicios preparat de post
Motivul pentru care se adaugă un cartof în apa în care desărezi varza murată
Vine Crăciunul și românii se pregătesc de sarmale, mâncarea care nu lipsește de pe nicio masă de sărbătoare. Dar ca să iasă bune, varza murată trebuie să fie perfectă. În cazul în care aceasta a ieșit prea sărată trebuie să știi că există o soluție la îndemâna oricui. Tot ce trebuie să faci este să pui un cartof la înmuiat în apa în care vei lăsa varza la desărat.
Cartoful are capacitatea de a absorbi excesul de sare din varză, echilibrând gustul, potrivit romaniatv.net. Este un truc vechi, folosit de generații întregi de gospodine, care s-a dovedit eficient de fiecare dată.
Pe lângă cartofi, care este cel mai cunoscut truc pentru desărarea versei murate, gospodinele mai apelează și la alte metode.
Astfel, înainte de a te apuca de sarmale, este recomandat să pui varza la desărat cu cel puțin o oră înainte de a începe gătitul. Dacă este extrem de sărată, s-ar putea să fie nevoie să o lași la desărat chiar și peste noapte.
Acest truc este util atât pentru varza murată cumpărată din magazin, cât și pentru cea făcută în casă, în cazul în care ți-a scăpat prea multă sare.
Este important să știi că poți repeta procesul dacă este necesar. Dacă după prima încercare varza este încă prea sărată, poți schimba apa și cartoful și să repeți procedura.
Citește și: Rețetă de piure de cartofi dulci. Care este secretul pentru un gust deosebit
Rețeta de varză murată cu ciolan afumat. Cum să o prepari pentru ziua de 1 decembrie 2024...