În perioada postului ai la dispoziție câteva preparate foarte delicioase pe care poți să le gătești. Orezul cu varză este o rețetă simplă, care se gătește din doar câteva ingrediente și nici nu necesită mult timp petrecut în bucătărie.
Rețeta pas cu pas de orez cu varză pentru post
Pentru rețeta de orez cu varză pentru post ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 4 cepe
- 1 lingură de sos de roșii
- zeama de la o lămâie
- sare, boia, piper
- 200 ml ulei
- o varză mare
- 250 de grame de orez
Mod de preparare:
Pentru început, se toacă ceapa și se călește la foc mic într-o oală încăpătoare. Apoi, se taie varza mărunt și se adaugă în aceeași oală și se călesc împreună. După aproximativ două minute se adaugă în oală un litru de apă și puțină sare.
Se mărește focul, oala se acoperă cu un capac și se lasă la fiert timp de 30 de minute. După se adaugă orezul. Ulterior se pune și sosul de roșii, piperul și boia și se lasă la fiert, în timp ce se amestecă regulat. După ce orezul este moale, se ia oala de pe foc și se lasă sub capac câteva minute. La final se adaugă și zeama de lămâie.
Ce să faci să nu se lipească orezul
Există mai multe trucuri la care poți să apelezi dacă vrei să obții un orez delicios, fără ca boabele să se lipească între ele.
Secretul este să lași orezul în apă la înmuiat minim o oră înainte să îl pui la fiert. Acesta se pune într-un bol, se spală, iar la final se lasă apă peste el. Aceste truc va face ca boabele să nu se mai lipească între ele.
Ce alte preparate mai poți găti în post
Orezul îți poate fi de mare ajutor în post, fiind un ingredient de bază al multor preparate delicioase, cum ar fi sarmalele de post, care se gătesc foarte ușor. De asemenea, sunt și foarte delicioase.
Un alt preparat care poate fi gătit în perioadele de post este orezul cu legume. Rețeta poate fi modificată în funcție de preferințe și necesită ingrediente ieftine, pe care le ai deja în casă.