Cartofii dulci au multe beneficii pentru organism. Aceștia sunt o descoperire destul de recentă a românilor, însă pofticioșii sunt captivați de gustul delicios.
Cei care doresc să introducă această legumă în meniu trebuie să știe că se păstrează în locuri uscate și răcoroase și că este perisabilă, astfel că trebuie consumată la scurtă vreme de la achiziționare.
Citește și: Desertul cu Nutella despre care vorbește toată lumea. Nu necesită coacere sau gelatină
Piure de cartofi dulci. Care este secretul pentru un gust deosebit
Cartofii dulci sunt bogați în vitamina C, potasiu și betacaroten. Tocmai de aceea sunt extrem de benefici pentru sănătate.
Consumarea cartofilor dulci scade riscul de obezitate, de diabet sau boli cardiovasculare. De asemenea, contribuie la sănătatea tenului, dau energie și au un indice glicemc scăzut.
Citește și: Rețeta de clătite americane cu afine și zmeură care a înnebunit internetul. Cum să le prepari fără greșeală
Potrivit unei surse, aceștia pot reduce rezistența la insulină în cazul persoanelor care suferă de diabet. De asemenea, cresc imunitate.
Această legumă este extrem de versatilă, însă bucătarii susțin, potrivit sursei menționate anterior, că un ingredient-secret face la piureul să fie unul deosebit.
Primul pas este alegerea cartofilor dulci fermi, de dimensiuni medii, astfel încât să rezulte un piure cu totul special.
Citește și: Rețetă mămăligă cu umplutură de brânză și pancetta. E simplu de făcut și rezultatul e delicios
De asemenea, aceștia recomandă ca gospodinele să fie atente ca interiorul cartofilor dulci să fie de culoare portocalie, fiind mult mai dulci decât cei de culoare galbenă.
Este de reținut și faptul că cei de culoare galbenă sunt mult mai săraci în zaharuri și mai fermi.
Citește și: Rețetă bănuți de cartof cu gust de pizza. Cum prepari gustarea rapidă pentru întreaga familie
Potrivit sursei menționate anterior, secretul pentru un piure de cartofi dulci cremos și delicios este untul. Acesta trebuie adăugat într-o cantitate generoasă.
Untul trebuie să fie topit înainte de a fi adăugat în compoziție. Totodată, acesta nu trebuie să fie sărat, pentru a controla acest aspect.
Citește și: Rețeta Gabrielei Cristea pentru gogoși pufoase și fragede ca la bunica acasă. Care e ingredientul ei secret
Unii bucătari optează pentru adăugarea brânzei de capră, parmezanului, rozmarinului, coriandrului sau iaurtului în compoziția piureului.
Unele rețete prezită nuci prăjite. Bineînțeles, totul depinde de preferințele celor pentru care se gătește.
Modul de preparare al piureului de cartofi dulci este la fel ca cel clasic. Este recomandată pasarea legumelor imediat ce se ia vasul de pe aragaz. Astfel, se evită formarea cocoloașelor, iar compoziția nu va fi mult prea lichidă.
Desertul cu Nutella despre care vorbește toată lumea. Nu necesită coacere sau gelatină... Rețeta pentru un vin fiert cu mere, portocale și scorțișoară. Cum să îl prepari pentru un gust greu de refuzat...