Antena Căutare

Cum faci cei mai buni cartofi prăjiți din lume la tine acasă. Cheful care i-a inventat a lucrat timp de trei ani la rețetă

Heston Blumenthal, chef iscusit și renumit pe plaiurile engleze, susține că a descoperit, după ani de încercări și degustări, rețeta perfectă pentru cartofii prăjiți. Iată ce trebuie să faci ca să obții cei mai apetisanți cartofi prăjiți din lume chiar în bucătăria casei tale.

Galerie
Cum faci cei mai buni cartofi prăjiți din lume. Cheful care i-a inventat a lucrat timp de trei ani la rețetă | Shutterstock

Britanicul Heston Blumenthal este considerat unul dintre cei mai pricepuți chefi din lume, potrivit Adevărul. Se pare că acesta a avut, dintotdeauna, o obsesie să găsească rețeta perfectă pentru cartofii prăjiți. Din acest motiv, celebrul chef mărturisește că a lucrat aproape trei ani la perfecționarea preparatului care se poate realiza și acasă.

Citește și: Cât a plătit un turist din Canada pentru doi mici și cartofi prăjiți într-un local din Aeroportul Otopeni. A rămas uimit de preț

Rețeta care promite cei mai buni cartofi prăjiți din lume. Ce trebuie să faci

Bucătarul englez, Heston Blumenthal, a mărturisit că a început să lucreze la rețetă în anul 1992, iar preparatul a fost introdus în meniul restaurantului său cu stele Michelin, Fat Duck, abia în anul 1995, potrivit aceleași surse menționate mai sus.

Articolul continuă după reclamă

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Cartofi evantai cu șuncă și brânză topită, preparați la cuptor

Se pare că iscusitul bucătar din Marea Britanie a aplicat o tehnică mai complexă și anume, cea a gătirii triple, astfel încât să obțină rezultatul dorit: cartoful cu crustă crocantă la exterior și moale și pufos la interior.

Bucătarul se declară mândru de rezultatul final și susține că este „prima rețetă pe care aș putea să o numesc a mea”, potrivit aceleași surse menționate. Se pare că preparatul final a fost descris drept o inovație culinară care a dat cartofilor prăjiți „o nouă viață”, potrivit The Sunday Times, citat de sursa menționată mai sus.

Citește și: Ce se întâmplă dacă mănânci cartofi prăjiți cu brânză și la ce ar trebui să te aștepți

Ce înseamnă tehnica gătirii triple. O poți aplica și la tine acasă

Tehnica gătirii triple constă în trei etape de gătire: una de fierbere și două de prăjire, potrivit Adevărul. În plus, sunt foarte importante soiul, uleiul și vasul în care se prepară. Bucătarul Heston Blumenthal susține că a folosit soiuri precum Arran Victory și Maris Piper.

Astfel, după etapa de curățare și tăiere, primul pas foarte important este să spălăm bine cartoful, ca să ne asigurăm că am scăpat de amidon. Cu cât cantitatea de amidon va fi mai mică, cu atât cartofii vor ieși mai prăjiți.

De asemenea, trebuie să fim foarte atenți la vasul pe care îl alegem. Este recomandat să fie antiaderent (fontă, inox) și încăpător ori chiar friteuza. În ceea ce privește uleiul, este recomandat să îl folosim pe cel de floarea-soarelui ori pe cel de rapiță sau arahide. În plus, pentru un strop în plus de calitate, ar fi indicat să avem și un termometru de bucătărie.

Citește și: Salată de cartofi cu maioneză vegetală, perfectă pentru zilele de post

A doua etapă este reprezentată de fierberea cartofilor. Astfel, aceștia se adaugă în apă cu puțină sare și se pune la foc foarte mic, pentru ca lichidul din oală să se încălzească treptat. După 10-20 de minute, când apa face mici bule la suprafață și e pe puncul de a da în clocot, cartofii trebuie scurși, lăsați la răcit, apoi puși și ținuți la congelator timp de o oră. Acest pas este recomandat pentru a reduce umiditatea din legume.

După ce se scurge timpul, cartofii vor fi prăjiți în tranșe mici, într-un vas încăpător, fără ca vasul să se aglomereze, la 130 °C, 5 minute, până ce capătă o crustă aurie. Apoi, cartofii se lasă din nou la scurs, într-o sită, apoi se congelează din nou o oră, pentru a îndepărta orice urmă de umiditate.

A treia gătire și a doua prăjire se face la 180 °C, 7 minute, până ce cartofii devin crocanți. La final, cartofii se scurg, se presară sare și sunt gata de servire, potrivit recomandărilor chefului, citate de sursa Adevărul.

Citește și: Care este formula pentru cei mai buni cartofi prăjiți din lume. Ce trebuie să faci pentru un gust de neuitat

Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 decembrie 2024. Ruxandra a câștigat suma de 3500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 decembrie 2024. Ruxandra a câștigat suma de 3500 de lei Marti, 10.12.2024, 19:00
2025 de exceptie Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x