Ingrediente pentru rețeta Biscuiti cu fructe:
200g de unt
175g de zahar brun
2 linguri marmelada de portocale
2 lingurite mix de condimente macinate pentru prajitura
1 lingurita de scortisoara macinata
1 lingurita de ghimbir macinat
175g fulgi de ovaz
200g de faina, plus extra pentru pudrat
2 lingurite praf de copt
175g de fructe uscate (incearca cirese, caise si stafide), tocate
100g de nuci sau alune de padure, tocate
Mod de preparare pentru rețeta Biscuiti cu fructe:
1. Se incalzeste cuptorul la 160ºC/gaz 3. Se amesteca untul cu zaharul pana se albeste si este pufos. Se amesteca marmelada cu 2 linguri de apa clocotita. Se adauga amestecul de unt, apoi condimentele, ovazul, faina si praful de copt. Se adauga amestecand fructele si nucile.
2. Se pudreaza mainile si suprafata de lucru cu faina si se ruleaza aluatul sub forma unui carnat lung. Se taie aluatul in 20 de discuri. Se asaza discurile de aluat intr-o tava acoperita cu hartie de copt, la distanta unele de altele, pentru ca isi vor mari volumul. Se coc aproximativ 25 de minute pana cand se rumenesc.
Poftă bună!
Foto: Good Food