Live acum
Prime Time 20:30Adela

Desert: Rețeta Briose cu nuci si crema de cafea

Crema de cafea va oferi un gust deosebit brioselor. Acest desert este ideal pentru mesele festive.

Ingrediente pentru rețeta Briose cu nuci si crema de cafea:

- 100g de unt, foarte moale;

- 100g de zahar muscovado;

- 100g de faina;

- 2 oua mari;

- 2 lingurite cafea instant, amestecata cu 100ml apa clocotita, si apoi racita;

- 25g nuca, taiata, 12 jumatati pentru decor.

PENTRU CREMA

- 200ml mascarpone;

- 2 linguri zahar muscovado.

Mod de preparare pentru rețeta Briose cu nuci si crema de cafea:

1. Se incinge cuptorul la 160°C/gaz 4 si se plaseaza gratarul cuptorului pe mijloc. Se pun hartioare suport pentru briose in 12 forme speciale. Se bat untul, zaharul, faina si ouale cu 4 lingurite din amestecul de cafea si un praf de sare, pana se obtine un amestec cremos. Se incorporeaza nucile taiate.

2. Cu o lingura se pune aluat in forme (incepeti cu cate o lingura plina pentru fiecare forma, apoi completati - astfel vor fi toate egale). Se coc 18-20 de minute pana devin aurii si elastice. Se lasa sa se racoreasca in forme cateva minute, apoi se scot din forme si se lasa pe un gratar de sarma pentru a se raci complet.

3. Se pune mascarpone intr-un castron mare, se adauga 3 lingurite din amestecul de cafea si zahar si se amesteca bine. Se pune cate o portie de crema pe fiecare briosa si se decoreaza cu cate o jumatate de nuca.

4. E indicat a se pune crema de cafea pe briose cu scurt timp inainte de servire. Daca faceti briosele in avans, pregatiti crema de mascarpone, pastrati-o in frigider, mai bateti-o putin inainte de folosire, apoi decorati briosele. Fara crema, briosele se pot tine pana la 2 zile intr-o cutie ermetica.

Poftă bună!

FOTO: goodfood.ro

Recomandari