Antena Căutare

Desert: Rețeta Tarta Yorkshire cu branza facuta in casa

Iata o varianta delicioasa de cheesecake!

Ingrediente pentru rețeta Tarta Yorkshire cu branza facuta in casa:

PENTRU ALUAT

- 140g de faina obisnuita;

- 1 varf de lingurita praf de copt;

- 85g de unt sarat;

- 1 lingurita de zahar fin.

PENTRU UMPLUTURA

- 1,2 litri de lapte integral;

- sucul de la 1 lamaie;

- 50g de unt nesarat;

- 50g de zahar fin;

- 1 ou mare de gaina sau de rata, batut;

- 25g de stafide.

Mod de preparare pentru rețeta Tarta Yorkshire cu branza facuta in casa:

1. Se face branza in seara de dinainte. Se incalzeste laptele intr-o cratita mare. Atunci cand incepe sa fiarba usor, se adauga sucul de lamaie. Se da focul la mic si se amesteca usor in timp ce se formeaza cheaguri. Nu trebuie amestecat prea repede, pentru ca se pot dezintegra cheagurile. Imediat ce amestecul seamana cu un lichid apos cu cocoloase cremoase in el, se ia cratita de pe foc si se lasa cocoloasele sa se raceasca in zer. Se lasa sa se scurga peste noapte intr-un prosop de bucatarie curat.

2. Pentru a face aluatul, se amesteca faina, praful de copt, untul, zaharul si un varf de sare intr-un blender, pana cand untul este amestecat aproape de tot - se lasa cateva cocoloase de unt, pentru a face aluatul mai usor. Se rastoarna amestecul uscat pe o suprafata de lucru si se face o adancitura in mijloc. Se adauga putina apa rece pentru a se obtine un aluat omogen, dar nu lipicios. Imediat ce amestecul se omogenizeaza, se framanta foarte usor, se infasoara in folie de plastic si se pune la rece cel putin 20 de minute. Se poate prepara cu cel mult 2 zile in avans si pastrat la rece.

3. Pentru a finaliza umplutura, se bate untul cu zaharul pana se inmoaie, apoi se adauga oul, putin cate putin. Se adauga branza si se amesteca usor pentru a sparge cocoloasele mai mari. Dupa ce s-au amestecat, se adauga stafidele.

4. Se incalzeste cuptorul la 160° C/gaz 4. Se intinde aluatul si se pune intr-o tava de mica de placinta sau o forma de tarta. Se adauga umplutura de branza si se da la cuptor 35-40 de minute pana se rumeneste, iar aluatul este copt. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie in felii si se serveste simplu sau stropita cu smantana dulce (pentru frisca).

Poftă bună!

FOTO: goodfood.ro

Bautura: Aperol cu busuioc si capsuni... Reteta zilei: Supa italiana de legume...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x