- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Gogoșile sunt, fără dar și poate, un desert adorat de adulți, dar și de cei mici. Înainte de a te apuca de gătit, trebuie să știi că rețeta nu necesită multe ingrediente și nici iscusința unui bucătar, ci doar câteva elemente pe care cu toții le avem în bucătărie sau în cămară. Iată tot ce trebuie să faci pas cu pas!
Rețeta pas cu pas de gogoși pufoase fără ouă și lapte. Ideală când ții post!
Deși mulți se sperie când aud de gogoși, temându-se de orele multe petrecute în bucutărie, această rețetă promite puțin efort, însă același rezultat desăvârșit. Dar pentru a prepara această rețetă de gogoși fără ouă și lapte, ține minte că ai ai nevoie, în primul rând, de toate ingredientele menționate mai jos.
Ingrediente:
- 500 g făină
- 50 ml ulei
- 4 linguri zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 25 g drojdie
- 200 ml apă
- esență de vanilie
- sare
- zahăr pudră
Gogoșile pot fi rotunde, în formă de fundițe, spirale, triunghi sau în orice alt model. În cazul în care vrei să optezi pentru niște gogoși ceva mai sărate, poți elimina din rețetă sortimentele de esență și zahăr sau scorțișoară, după caz.
Mod de preparare:
Într-un bol se dizolvă drojdia în trei linguri de apă călduță. Peste se adaugă și o lingură de zahăr, urmând ca totul să se amestece foarte bine.
În continuare, separat, într-un alt bol se toarnă făina. Se adaugă zahărul, sarea și zahărul vanilat. Apoi, se adaugă compoziția lichidă, apa, esența de vanilie, uleiul și se încorporează totul bine. Ține minte că este necesar să amesteci până când obții un aluat omogen.
După aceea, aluatul rezultat se întinde pe o foaie subțire. Pe urmă, cu ajutorul unui pahar, se decupează cercuri din aluat. La final, urmează pasul cel mai simplu, și anume prăjitul gogoșilor. Acestea se pun într-o tigaie încinsă cu ulei și se lasă până când se rumenesc. Poftă bună!
De ce ar trebui să ții făina în congelator. Descoperirea i-a contrariat pe mulți...