Nicolai Tand este unul dintre cei mai îndrăgiți chefi din România. Pe lângă preparatele delicioase pe care le prezintă zi de zi la Neatza, acesta are o mulțime de rețele delicioase de preparate tradiționale, dar și cu specific internațional. Ei bine, în cadrul restaurantului său din Capitală, acesta are produse pentru toate gusturile, iar la capitolul desert, el a mizat pe îndrăgitele gogoși ca la bunica.
Cât costă o porție de gogoși la restaurantul lui Nicolai Tand din București
Aurii și presărate cu zahăr din belșug, clasicele gogoși din bucătăria bunicii nu au cum să nu-ți atragă atenția. Nicola Tand știe acest lucru și este unul dintre deserturile pe care mizează acesta în restaurantul său.
Când vine vorba de rețetă, acesta a respectat în tocmai ingredientele pentru un gust cât mai aproape de cel al copilăriei. El folosește făină albă superioară, apă minerală, ulei de palmier, lapte, zahăr pudră, drojdie, esenţă de vanilie şi coajă de lămâie proaspătă.
Deși celebru, chef-ul practică prețuri accesibile pentru toate buzunarele în locul unde chiar el însuși gătește. Astfel, cei care își doresc să cumpere o porție de gogoși, care conține patru bucăți, vor plăti doar 13 lei, potrivit unui site de food delivery.
Şi garniturile au preţuri mici la restaurantul lui Nicolai Tand. O porție de cartofi prăjiţi wedges costă 15,50 lei, iar cei care preferă legumele plătesc 20 de lei pentru cantitatea de 200 de grame.
La polul opus, unul dintre cele mai scumpe preparate este porcheta la rotisor cu cartofi, legume coapte şi pesto de pătrunjel. Pentru preparatul italienesc, după rețeta celebrului chef, clienții scot din buzunar 48 de lei pentru 350 de grame.
Rețetă de gogoși dospite, a lui Chef Nicolai Tand. Care e secretul lui pentru un aluat pufos
Într-una din edițiile de la Neatza, Nicolai Tand a prezentat rețeta lui de gogoși dospite. Iată lista de ingrediente și pașii negesari pentru rețeta de gogoși, pe care o veți îndrăgi și voi, cu siguranță.
Rețetă de gogoși dospite a lui Chef Nicolai Tand – Ingrediente
- 500 gr făină
- 300 ml lapte
- 50 gr unt topit sau ulei
- 50 gr zahăr
- 10 gr drojdie uscată
- 2 ouă
- esență de vanilie
- coaja de la o lămâie
- 1/4 linguriță cu sare
- ulei pentru prăjit
- zahăr pudră, cu aromă de vanilie pentru decor
Rețetă de gogoși dospite a lui Chef Nicolai Tand - Mod de preparare
Mai întâi se trece făina prin sită într-un bol încăpător. Pentru reușita sigură a unui aluat perfect, făina se va cerne de 2-3 ori. Se face o adâncitură la mijloc și se adaugă drojdia cu zahărul și puțin lapte cald. Se amestecă bine aceste ingrediente și se lasă așa până se formează mici bule la suprafața amestecului.
Într-un vas, se amestecă ouăle cu untul topit sau cu uleiul, esența, sarea și coaja de lămâie. Se toarnă această compoziție în vasul cu făină, apoi se toarnă laptele cald și se amestecă intens toate ingredientele. Se frământă un aluat, nu foarte ferm care se acoperă cu un bol de sticlă și se lasă la dospit pentru aproximativ 0 oră, la loc cald și ferit de curent.
Se respectă procedeul de la rețeta de cozonac pentru dospirea aluatului de gogoși.
După ce aluatul este bine dospit, se rup bucăți din el care se modelează sub formă de bile, pe masa presărată cu făină.
Se pune uleiul într-o cratiță la foc mediu și se lasă să se înfierbânte. Se adaugă câte 3-4 bile de aluat și se rumenesc frumos în uleiul încins. Pentru o rumenire uniformă se întorc gogoșile de pe o parte pe cealaltă.
Se scot gogoșile pe un platou tapetat cu prosoape de hârtei absorbante și se lasă la scurs. Apoi se decorează cu zahăr pudră cu aromă de vanilie și se pot servi. Sunt foarte gustoase atât calde cât și reci.
Andreea Antonescu a mărturisit că a avut o cerință mai specială pentru preot în ziua botezului mezinei sale. Ce l-a ruga... Imaginea rară cu Ruxandra Papadopol, fiica Ioanei Ginghină și a lui Alexandru Papadopol, în ziua banchetului. Cât a cres...