Dacă iubiți preparatele cu pește și sunteți în pană de idei, Marian Duță, carismaticul reporter de la Neatza cu Răzvan și Dani și Don Mariano, proprietarul unui restaurant cu specific pescăresc, ne propun câteva idei de rețete cu pește pe care le putem prepara acasă.
Dintre acestea, rețeta tradițională de saramură de pește este la mare căutare în restaurantele cu specific pescăresc și nu numai.
Nu trebuie să mergem până în Dobrogea să servim o astfel de delicatesă culinară, ci o putem prepara destul de rapid și în bucătăria noastră.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Saramura de pește tradițională:
- crap
- ceapă
- usturoi
- ardei gras
- roșii
- apă fierbinte
- sare și piper
- verdeață
Cum se procedează pentru a prepara Rețeta Saramură de pește tradițională?
Se curăță peștele de solzi și intestine, se taie în rondele de 2 cm grosime, iar acestea se frig pe grătar, plită sau pe pat de sare mare, pe o tablă încinsă.
Legumele se coc tot la grătar, apoi se curăță și se toacă mărunt.
Se amestecă rondelele de crap cu legumele coapte, se adaugă și o căpățână de usturoi strivit și se completează cu apă fierbinte cât să acopere bine totul. Se adaugă verdeața preferată, tocată mărunt și se așază un capac peste vas, așa încât să se infuzeze bine toate ingredientele și să-și degaje aromele care se întrepătrund într-un gust armonios.
Dacă preparăm și o mămăliguță, deliciul va fi maxim.
Alte preparate din pește cu care ne putem delecta acasă ar mai fi:
- Creveți trași la tigaie în unt cu vin
- Creveți cu ulei de măsline și multe verdețuri
- Storceag de sturion
- Bulz de pește
- Caracatiță la tigaie cu sare și boia de ardei
Citește și: Rețeta Storceag de somn. Una dintre cele mai apreciate ciorbe de pește
Deci dacă dorim să mâncăm gustos și sănătos putem să ne pregătim preparatele din pește în bucătăria proprie, cu puține ingrediente și într-un timp scurt.
Rețetă de ciorbă de cocoș cu tăiței de casă și castraveciori acri... Cum se prepară cea mai delicioasă zacuscă tradițională? Secretul unei gospodine de la o fermă de legume...