- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Salata de boeuf este preparatul vedetă de pe masa de sărbători, alături de cozonac și sarmale. Și deși sunt o mulțime de rețete după care poți să o prepari, procesul este unul destul de migălos și există multe lucruri care pot merge prost. Dacă îți dorești un rezultat ca la carte sau ca la bunica acasă, trebuie să ții cont de câteva sfaturi de aur!
Citește și: La ce temperatură se coace cozonacul. Varianta ideală pentru cuptorul electric sau pe gaz
Cum strică gospodinele salata boeuf
Deși poate fi gătită în orice moment al anului, Crăciunul sau Revelion sunt ocaziile perfecte în care gospodinele prepară salata de boeuf. În principiu, ai nevoie de legume fierte, neapărat carne de vită și sos de maioneză, aceasta din urmă legând toată compoziția.
Dar fie din lipsă de timp, fie pentru că este bună la gust, multe gospodine aleg să cumpere maioneza din comerț. Dincolo de faptul că este foarte nesănătoasă, maioneza din magazin are o textură care îți poate strica salata boeuf, potrivit Spynews și playtech.ro.
O atenție sporită trebuie acordată și castraveților și gogoșarilor murați. Dacă nu au fost preparați în casă și au fost cumpărați de la magazin, recomandarea este să îi guști înainte de a-i adăuga în compoziția salatei. În cazul în care sunt dulci, aceștia nu vor acri preparatul. De asemenea, nu uita să îi storci foarte bine după ce îi toci, pentru a elimina orice surplus de lichid care ar putea afecta consistența.
Cum faci cea mai delicioasă maioneză de casă
Maioneza pe care o prepari în casă este, fără dar și poate, mult mai delicioasă decât cea cumpărată din comerț. Acest lucru o spun și marii bucătari, care evită să o achiziționeze din magazin.
Pentru a o prepara acasă, ai nevoie de doar câteva ingrediente, pe care cel mai probabil le ai mereu în frigider sau cămară. Este vorba despre un gălbenuș de ou, puțin ulei și muștar. Toate acestea se amestecă în același sens, cu grijă, astfel încât să nu tai maioneza.
După ce compoziția este omogenă, ea poate fi băgată câteva minute în frigider. Ulterior, maioneza se amestecă cu restul ingredientelor din salata de boeuf.