Antena Căutare

Ingredientul secret pe care să îl adaugi în compoziția de sarmale ca să iasă perfecte. Așa nu se sfărâmă și sunt mult mai aromate

Iată cum să prepari cele mai gustoase sarmale de sărbători fără ca acestea să se sfărâme! Trucul pe care orice gospodină trebuie să îl cunoască înainte de a se apuca de treabă.

Galerie
Ingredientul secret pe care să îl adaugi în compoziția de sarmale ca să iasă perfecte. Așa nu se sfărâmă și sunt mult mai aromate | Shutterstock

Mai e puțin și gospodinele vor pune sarmalele la fiert. Fiecare dintre ele își dorește o porție perfectă de sarmale. Pentru ca rezultatul să fie unul garantat, iată un secret pentru ca preparatul să nu se mai sfărâme!

Citește și: Cât a ajuns să coste o porție de sarmale cu mămăliguță la Târgul de Crăciun din Drumul Taberei, West Side Christmas Market

Ingredientul care nu trebuie să lipsească din sarmale dacă vrei să nu se mai sfărâme

Indiferent de zonă, nu există masă fără clasicele sarmale. Gospodinele dau tot ce au mai bun pentru ca acestea să iasă perfecte atât la exterior, cât și la interior.

Articolul continuă după reclamă

Și pentru că ”febra” pregătirilor culinare de Crăciun a început deja, atunci trebuie să știi un truc secret înainte de a găti rețeta de sarmale. Acest detaliu va face diferența în farfurie!

Potrivit Fanatik, secretul sarmalelor perfecte constă într-un ingredient care trebuie bine ales. Toate gospodinele știu că sarmalele nu se pot prepara fără orez, însă, nu orice fel de orez este bun pentru compoziția lor.

Pentru ca sarmalele să rămână întregi și să nu se sfărâme în oală, trebuie ales un orez cu bobul rotund. Acest tip de orez este singurul care păstrează compoziția bine închegată!

Citește și: De ce să renunți la mărarul din varza călită imediat. Greșeala pe care ai făcut-o de multe ori înainte

Secretul gospodinelor pentru sarmalele perfecte

Dacă vrei ca preparatul ”vedetă” al sărbătorilor să fie unul pufos, atunci trebuie să ai mare grijă la varza pe care o folosești pentru a împături compoziția de sarmale

Așadar, cu o seara înainte de a pregăti rețeta, varza se spală și se înlătură primele două straturi. Apoi, frunzele rămase se lasă la uscat pe un prosop. Pe urmă, acestea se pun în folie alimentară, se strâng foarte bine și se lasă la congelator. A doua zi, ele vor fi scoase și introduse la frigider până te apuci de gătit. Așa vor deveni mult mai moi și mai maleabile, potrivit sursei citate mai sus.

Un alt tuc pentru ca sarmalele de pe masa de Crăciun să iasă perfecte constă în cantitatea de ceapă adăugată în compoziție. Aceasta nu doar că schimbă gustul și aroma, ci și frăgezimea sarmalelor.

Din acest motiv, se recomandă trei-patru cepe și cât mai puțin orez. În acest fel, întreaga compoziție va fierbe repede și va ieși mult mai gustoasă. Dacă se respectă rețeta, rezultatul va fi unul pe măsură, iar invitații vor mai cere o porție.

Neatza cu Răzvan și Dani, 19 decembrie. Rețeta delicioasă a lui Nicolai Tand pentru sarmale cu pastramă de oaie... La ce temperatură se coace cozonacul. Varianta ideală pentru cuptorul electric sau pe gaz...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 14 noiembrie 2024. Camelia a câștigat suma de 7500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 14 noiembrie 2024. Camelia a câștigat suma de 7500 de lei Joi, 14.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x