Gust, culoare și savoare într-un preparat delicios, pentru un prânz, sau o cină în familie.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Mușchiuleț de porc învelit în bacon cu piure de mazăre și sos de ardei copt?
- Pentru 4 porții:
- 800 gr mușchiuleț de porc
- 500 gr mazăre
- 50-75 gr unt
- 200 gr ardei capia, copt
- 50 gr ceapă
- 20 gr usturoi
- zeama de la o lămâie
- sare și piper, după gust
- 400 gr bacon feliat subțire
Cum preparăm Rețeta Mușchiuleț de porc învelit în bacon cu piure de mazăre și sos de ardei copt?
Mușchiulețil de porc se masează cu untură, se condimentează cu sare piper și puțin usturoi și se înfășoară în folie alimentară. Se lasă la odihnit 30 de minute.
Între timp se pregătesc chipsuri de bacon. Se pun într-o tavă, pe hârtie de copt, câteva felii subțiri de bacon. Se acoperă cu altă hârtie de copt, iar deasupra se pun greutăți: o altă tavă, sau linguri. Se dau feliile de bacon pentru 15 minute la 130 de grade, pentru a se usca.
Pentru sosul de ardei copți se trec prin blender ardeii copți, curățați, împreună cu puțin usturoi, sare și piper. Se potrivește gustul sosului cu puțină zeamă de lămâie.
Pentru piureul de mazăre se fierbe mazărea în apă clocotită cu sare, se scoate în apă rece cu gheață pentru a-și menține culoarea, apoi se călește împreună cu ceapa, în puțin unt și se pasează. Se trece prin sită pentru a obține un piure fin.
Mușchiulețul de porc se scoate din folie, se înfășoară în felii de bacon și se dă la cuptor, lafoc mediu, până se rumenește bine.
Toate aceste preparate se servesc împreună, rezultând un meniu complet pentru un prânz, sau cină.
Rețeta de supă Ramen - cea mai hrănitoare și consistentă supă din lume.... Cum se prepară rețeta Tafelspitz. O delicioasă rețetă de rasol alb de vițel cu supă din coadă de vițel și legume...