- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Se pot folosi pui fragezi, de curte, sau chiar cocoșei de munte, care sint foarte gustoși.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Pui cu dovleac și sos de ardei copți:
- 1 pui mai micuț, sau 2-3 cocoșei de munte
- sare si piper
- ulei de măsline
- 400 ml vin demidulce
- cimbru
- 1 dovleac pentru copt
- Pentru sos:
- 2-3 ardei capia, copți
- Puțin dovleac copt
- 2-3 căței de usturoi
- 250 gr smântână sau iaurt gras
- puțin ulei de măsline
- sare si piper
Rețeta Rețeta Pui cu dovleac și sos de ardei copți - Mod de preparare
Puii se condimentează cu sare și piper, puțin cimbru și se pun la cuptor, într-o formă termorezistentă cu puțin ulei. Se stropesc cu vin și se lasă la 190-200 de grade, pentru aproximativ o oră.
Dovleacul se taie în cuburi mari, se așază într-o tavă, pe hârtie de copt și se dă la cuptor până se pătrunde bine.
- VEDEȚI ȘI Rețeta Plăcinte cu dovleac și brânză sărată!
Pentru sos, se pisează 2-3 căței de usturoi, cu sare, se amestecă cu puțin ulei, ca pentru mujdei, apoi se amestecă cu ardeii copți și puțin dovleac copt, date prin blender. Textura sosului se potrivește cu smântână, sau iaurt cremos și se asezonează, după gust, cu sare și piper.
Puiul rumenit frumos și delicios se servește cu dovleac copt și sos de ardei copți.
- Din aceeași categorie mai vedeți și Rețeta Salată de orz cu sfeclă roșie și dovleac copt!