Antena Căutare

Curry indian de pui și creveți cu orez basmati cu pâine naan

Chef Munti, câştigătorul de la Chefi la cuţite, găteşte la Star Matinal pui și creveți cu orez basmati și pâine naan.

Curry indian de pui și creveți cu orez basmati cu pâine naan Galerie
Curry indian de pui și creveți cu orez basmati cu pâine naan

Rețeta Curry indian de pui și creveți cu orez basmati cu pâine naan este o combinație delicioasă de preparate, inspirată din bunătățile bucătăriei indiene și perfectă pentru un prânz în familie!

Ce ne trebuie pentru rețeta cu specific indian:


  • Pentru curry de pui și creveți:
  • mix pentru curry: garam masala, baton de scorțișoară, curry, curcuma, anason, coriandru, ghimbir, paprica
  • lapte de cocos
  • iaurt de capră
  • ardei tricolori
  • țelină apio
  • praz
  • ceapă albă
  • ghimbir
  • usturoi
  • broccoli
  • pui
  • creveți
  • ulei de rapiță
  • orez basmati coriandru
  • unt
  • Pentru pâine naan:
  • 675 g făină
  • 30 g zahăr
  • 10 drojdie uscată
  • un praf de sare
  • 30 g unt
  • 200 ml apă
  • 60 g iaurt de capră
  • 10 ml ulei de măsline

Cum preparăm rețeta cu specific indian

Se începe cu aluatul pentru pâine naan, care trebuie lăsat la dospit. Se cerne făina, se face o adâncitură la mijloc unde se pune drojdia amestecată cu zahărul și apă caldă. Se lasă să se activeze drojdia, apoi se adaugă celelalte ingrediente și se amestecă toate cu făina și restul de apă caldă. Aluatul rezultat se acoperă și se lasă la odihnit 30-40 de minute, apoi se împarte în 8-10 părți care se întind în foi circulare de 5-6 mm grosime și se coc în tigaia încinsă.

Pentru curry cu pui și creveți, se călesc condimentele în puțin ulei de rapâță pânî se degajă aromele, apoi se adaugă laptele de cocos și se lasă la fiert, pentru aproximativ 40 de minute, până sosul de reduce. Între timp, se pregătește carnea de pui și creveții care se trag la tigaie în unt cu puțin ulei și se adaugă în sos.

Tot în unt se trag la tigaie și ardeii tăiați julien, țelina și prazul, precum și buchețele de broccoli, după ce au fost mai întâi blanșate.

Orezul se fierbe în apă cu sare și se aromatizează cu coriandru verde.

Toate aceste preparate se servesc împreună rezultând un meniu de prânz delicios și sățios.

Poftă bună!

Cum prepari cea mai bună pastrama de berbecuţ: secretele rețetei originale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x