Foile de napolitană cu ciocolată și lapte praf sunt un desert delicios, perfect pentru orice sărbătoare. Este ideal și atunci când apar vizitatori neașteptați și trebuie să pregătești ceva rapid pentru ei.
Citește și: Cea mai simplă rețetă pentru langoși cu smântână și telemea sărată. Cum îi faci la tine acasă
Rețeta de napolitate de casă cu cremă de ciocolată
Napolitanele cu gust de cacao sunt nu doar delicioase, ci și aromate și vor impresiona pe toată lumea. Dacă nu îți place gustul de cacao, îl poți înlocui cu ciocolată topită, coajă de lămâie, scorțișoară sau orice altă esență alimentară.
Ingrediente:
- 1 pachet de napolitane (4 bucăți);
- 150 g zahăr fin (aproximativ 1/2 cană)
- 200 g unt
- 320 g lapte praf (2 căni)
- 20 g cacao (3 lingurițe)
- 125 ml lapte (1/2 cană)
Mod de preparare:
Turnați într-o cratiță aproximativ 125 ml de lapte și începeți să îl încălziți pe foc mic. Adăugați 200 g de unt și aproximativ 150 g de zahăr, alături de trei linguri de cacao.
Amestecați constant cu o lingură de lemn până când toate ingredientele se topesc și se omogenizează. Creșteți intensitatea focului până când laptele începe să fiarbă, apoi luați cratița de pe foc.
Adăugați laptele praf în cremă doar după ce se răcește. Conținutul cratiței poate fi încă ușor cald, dar temperatura nu trebuie să depășească 40 de grade. Adăugați laptele praf treptat, amestecând constant la viteză mică cu un mixer.
La final, amestecul trebuie să devină o masă foarte groasă și omogenă. Dacă rămân cocoloașe de lapte praf, zdrobiți-le cu ajutorul unei linguri.
Pe urmă, pe o foaie de copt, așezați o foaie de napolitana. Adânciturile mari ale foii trebuie să fie orientate în sus. Aplicați crema în porții mici, cu mare atenție. Straturile de napolitane sunt destul de fragile, astfel încât aplicarea primului strat va dura mai mult timp și va necesita mai multă răbdare.
Distribuiți crema astfel încât să umple toate adânciturile napolitanei. Stratul de cremă trebuie să fie uniform și să acopere întreaga suprafață a acesteia.
Peste napolitana cu cremă puneți imediat a doua foaie (tot cu adânciturile mai mari în sus). Apăsați ușor cele două straturi pentru a se lipi. Apoi, aplicați un alt strat de cremă deasupra și tot așa până ajungeți la patru straturi de foi de napolitană.
Acoperiți cu o hartie de copt și așezați ceva plat și greu deasupra pentru a presa toate vafele una de cealaltă. Păstrați-le într-un loc răcoros și uscat (se pot ține și în frigider).
Citește și: Rețeta de fursecuri crăpate cu ciocolată. Cum arată dulcele inedit și care e secretul ca să fie fragede
Cea mai simplă rețetă pentru langoși cu smântână și telemea sărată. Cum îi faci la tine acasă...