Antena Căutare

Cea mai simplă rețetă pentru langoși cu smântână și telemea sărată. Cum îi faci la tine acasă

Langoșii se găsesc de obicei în târguri și piețe, dar cu această rețetă simplă poți să îi prepari chiar tu, în bucătăria ta.

Galerie
Cea mai simplă rețetă pentru langoși cu smântână și telemea sărată. Cum îi faci la tine acasă | Shutterstock

Indiferent de sezon, succesul langoșilor este garantat. Mirosul îmbietor ne duce instant cu gândul la copilărie și la zilele de sărbătoare. Cu coaja crocantă și miezul pufos, langoșul este o gustare delicioasă și foarte sățioasă, care cu greu poate fi refuzată. Iată cum să îi prepari la tine acasă!

Citește și: Rețeta de fursecuri crăpate cu ciocolată. Cum arată dulcele inedit și care e secretul ca să fie fragede

Cum să prepari langoși pufoși chiar la tine acasă

În Ungaria, țara de origine a langoșilor, aceștia se servesc unși cu smântână, usturoi, brânză Emmental și felii subțiri de ceapă verde. La noi, însă, fiecare și-a adaptat rețeta după gust.

Articolul continuă după reclamă

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 350 ml lapte
  • 1 linguriță sare
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Într-un bol încăpător se pune făina și se face o adâncitură în mijloc. Aici vei pune drojdia mărunțită și vei turna laptele călduț. Lasă compoziția la odihnit zece minute, timp în care drojdia începe să își facă treaba.

După ce drojdia s-a activat, adaugă sarea și începe să frămânți aluatul. Nu te speria dacă la început se lipește de mâini, ci continuă să frămânți până când devine elastic și nu se mai lipește.

Apoi, acoperă aluatul cu folie alimentară și lasă-l la dospit pentru o oră. După ce a crescut suficient, împarte aluatul în opt bucăți egale și formează bile din fiecare. Pe o suprafață presărată cu făină, întinde fiecare bilă până devine subțire, însă ai grijă să nu se rupă.

Pe urmă, încinge uleiul într-o tigaie încăpătoare și începe să prăjești langoșii unul câte unul până sunt aurii pe ambele părți.

Când sunt rumeniți, scoate-i pe șervețele absorbante pentru a elimina excesul de ulei. Poți să-i servești simpli, dar tradițional merg unși cu smântână și presărați cu brânză rasă deasupra.

Un antreprenor din Timișoara a inventat chiar „langoșul Dubai”, o variantă dulce cu ciocolată și fistic.

„Eu eram mai speriat, că nu o să meargă, că nu știu ce…dar colegii mi-au zis <<hai să încercăm!>>. Eu nici nu am stat în rulotă când l-au promovat. E foarte bun, înainte l-am gustat toți. Eu cu asociatul și soțiile, copiii, cu părerea: Prinde bine, e ok gustul, nu prea multă ciocolată, să nu fie grețos, toate la gramaj. La ultimul festival toți se uitau <<uite, langoș Dubai!>>. 95% din persoane, toți citeau acolo <<langoș Dubai>>, a spus acesta, potrivit digi24.ro.

Citește și: Cum se prepară babka. Desertul delicios i-a cucerit pe români mai ceva ca tradiționalul cozonac

Rețeta de fursecuri crăpate cu ciocolată. Cum arată dulcele inedit și care e secretul ca să fie fragede... Napolitane de casă cu cremă delicioasă de ciocolată. Desert rapid și fără coacere...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 15 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vreme friguroasă, cu maxime de până la 5 grade
Super Neatza, 15 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vreme friguroasă, cu maxime de până la 5 grade Miercuri, 15.01.2025, 08:39
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x